0 0

Giardino dei Tarocchi en het Feniglia wildreservaat: kunst en natuur in één dag

Huur een fiets in Orbetello

Giardino dei Tarocchi (‘de Tarocchi tuinen’) is de juiste plek voor kunstliefhebbers. Maar als je liever van de zee wilt genieten, heet het Feniglia wildreservaat je van harte welkom.

Maakt het dagelijks leven je moe? Heb je een dag vrij van je werk? Zo ja, huur dan een fiets en ga nieuwe plekken ontdekken. Het is simpel! Waar je ook bent in de wereld, wat voor persoon je ook bent, Toscane wacht op je. Ben je lui? Ben je juist een actief persoon? Het maakt niet uit wie je bent! Huur een fiets in Orbetello! Fiets ermee naar Feniglia en Giardino dei Tarrochi. Je zult verstelt staan!

#Eerste bestemming: Feniglia wildreservaat

De eerste stop voor zij die van de zee houden is het Feniglia wildreservaat.

Italy

Het Feniglia strand tijdens zonsopkomst

Dit wildreservaat is erg bijzonder, omdat het een zandduin is van 6 kilometer lang, die de kustlijn van Ansedonia verbindt met de Argentario berg. Je kunt het toegang krijgen tot het reservaat en vervolgens ook tot het lange strand met de fiets of te voet. Klink avontuurlijk, toch?

Je kunt fietsen door het Pine bos, en de sterke geur van hars zal je neusvleugels betreden. Je haar zal wapperen in de wind, en je zult begrijpen waarom iedereen van Toscane houdt.

Voor zij die het niet weten, dit stuk grond werd bewoond door de beroemde Italiaanse schilder Caravaggio. De geschiedenis stelt dat hij hier is overleden, tussen de zompige moerassen. Overigens, dit gebied is pas teruggewonnen na 1971, en vervolgens verklaard als wildreservaat. Er zijn verschillende geweldige planten, vogels, en dennenbomen.

Voel je als je aankomt bij het strand vrij om een ligstoel te pakken, of om te gaan zitten op een vrij plekje op het strand. Hoe dan ook, je zult opmerken dat het strand erg lang is en donker zand heeft. Het zal er druk zijn met families, zeker tijdens de zomer. De zeebedding is zanderig en wordt langzaamaan diep genoeg zodat iedereen kan beach tennissen, beachvolleyballen, of zonnebaden. Verder raad ik aan om het strand te verlaten wanneer het het te druk wordt op het strand en als de temperatuur ondraagbaar wordt, wat voornamelijk zal gebeuren in de zomer. Je kunt een koud biertje pakken, een Italiaans ijsje halen, of koffie drinken in een van de barretjes. Hierna zul je klaar zijn om je fietsen te pakken en op weg te gaan naar de tuinen van Tarocchi.

#Tweede bestemming: Giardino dei Tarocchi: kleuren en natuur met de fiets

Ten eerste moet je weten dat het een aardig stukje fietsen is naar de tuinen. Het is handig om de SS 1 Aurelia weg te nemen om bij je bestemming aan te komen. Soms zal je wat omhoog en weer naar beneden moeten fietsen, en zorg er ook voor dat je let op de auto’s, maar het landschap is adembenemend. Ik raad je aan om te gaan fietsen tijdens het voorjaar, of tijdens de koudste momenten in de zomer, zodat je er meer van kunt genieten. Zorg er ook voor dat je om je heen kijkt tijdens het fietsen. Je zult worden omgeven door geweldige paronama’s. Je zult de golvende heuvels, tarwevelden, zonnebloemen, en de oude bekoorlijke huizen bewonderen.

Nadat je een aardige tijd hebt gefietst, zul je het geweldige Giardino dei Tarocchi bereiken. Dit is een tuin vol kleurrijke glasdeeltjes, erg vergelijkbaar met tarocchi. Dit Italiaanse woord verwijst naar iets wat extreem nep is voor zijn manier van verschijnen. De artiest, Nike de Saint Phalle, is duidelijk geinspireerd door de Parco Guell in Barcelona, wat is ontworpen door de beroemde Gaudí. Zodra je het park binnenstapt, zul je meteen weten waarom je hier heen moest gaan. Alles zal je verrassen, van de kleurrijke mozaïek tot stukjes glas, van de standbeelden tot het opschrift dat je ziet wanneer je binnenkomt.

 

“Ik ben meer tevreden als ik goed doe voor anderen en voor mij, dan wanneer ik meer, meer, en meer heb.”

Toscana

Kleurrijke mozaïek in de Tarocchi tuinen

 

De onconventionele kunst zal je verbazen, en als je van deze soort kunst houdt, zul je tevreden zijn. Zodra je binnenstapt, kom je terecht in een grote tuin, met een centraal plein. Overal zijn woorden geschreven. Alles bij elkaar zal het je doen voelen alsof je in een parallelle wereld bent. De inspiratie van de artiest zal je sprakeloos achterlaten.

Dus, vandaag hebben we Orbetello verkent per fiets, waar zou je morgen naar toe willen?

 

 

 

 

 

 

Als je je hebt genoten van dit artikel, like dan onze Facebook pagina.

 

 Sara Sara heeft Orbetello voor ons bezocht.

Huur een fiets in Orbetello

 

Spread the love
0 0