0 0

Hoe maximaal te genieten van Hong Kong

Huur een fiets in Hong Kong

Hong Kong, alom bekend als Azië’s wereldstad, is een stad die je zeker wil bezoeken in je leven. Het is gelegen in het uiterste zuiden van China. De stad bied ontelbare dingen die je kunt doen, zoals het ‘s avonds bewonderen van de prachtige Hong Kong skyline, het beklimmen van Hong Kong’s mooiste bergen, of een bezoekje brengen aan de Big Buddha. De stad kan aan al je behoeften voldoen, variërend van het bezichtigen van één van de bezienswaardigheden in de altijd drukke stad, tot totale ontspanning in een van de velen vreedzame tuinen. Cas, die 6 maanden in Hong Kong heeft gewoond, zal nu zijn tips geven hoe je het meest kunt genieten van Hong Kong.

De Hong Kong skyline in de avond

De Hong Kong skyline in de avond

 Hoe jezelf te vervoeren

Een manier om het meeste van Hong Kong te zien tijdens je verblijf, is het verkennen van de stad met een fiets. The New Territories, een van de drie grote regio’s van Hong Kong, is het perfecte gebied om in volledige rust te fietsen, aangezien de wegen in dit deel van de stad niet volledig bezet zijn met toeterende auto’s en bussen. Het oppervlak van The New Territories is meer dan 86% van Hong Kong totale oppervlakte. Het gebied bestaat voornamelijk uit oude dorpjes, parken, veel tempels, en nog een hoop meer.

Naast the New Territories, is er nog 14% van Hong Kong die een hoop te bieden heeft. Ongeveer de helft van de bevolking woont in deze 14%. Zoals je je dus kunt voorstellen, dit deel van Hong Kong it totaal anders dan The New Territories. Het vervoer in Kowloon Peninsula en Hong Kong Island is eveneens zeer gemakkelijk, aangezien je in principe overal kunt komen met de metro. Het Hong Kong metrosysteem wordt gezien als een van de best functionerende metrosystemen in de wereld. Daarnaast is het ook gewoon mogelijk om de taxi of de bus te nemen.

Hong Kong's Victoria Peak

Het uitzicht van Victoria Peak op een heldere dag

De beste lokale gerechten

Hong biedt een aantal geweldige gerechten als je van Aziatisch eten houdt. Een aantal typische gerechten zijn sweet and sour pork, dumpling, neppe haaienvinnensoep (echte haaienvinnensoep is illegaal). In principe zijn er overal in Hong Kong wel plekjes om te eten, maar om er zeker te zijn dat je iets naar wens vindt, is het een goed idee om van te voren wat restaurant op te zoeken op Tripadvisor. Wat je absolúút moet proberen is dim sum. Dim sum zijn typisch kleine Chinese hapjes, die over het algemeen gestoomd of gefrituurd worden.  De perfecte plek om dit te proeven is Tim Ho Wan, het goedkoopste restaurant met een Michelin ster ter wereld!

Het vinden van het beste uitzicht

Naast een fietstour door the New Territories, zijn er nog veel andere dingen die je MOET doen tijdens je verblijf in Hong Kong. Het is onmogelijk om te praten over alles wat je moet doen als je daar bent, meer er zijn wat activiteiten die er uit springen. Er zijn twee dingen die je kunt doen om het beste uitzicht over de stad te krijgen. Een optie is om ‘s avonds Victoria Harbour te bezoeken, waar je de beroemde skyline van Hong Kong kunt bewonderen. Een andere manier om een geweldig uitzicht te krijgen, is door de Victoria Peak te bezoeken. Deze kun je lopend, met de bus, of met de Peak Tram bereiken. Als het helder weer is, heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Hong Kong's Big Buddha, gelegen op Lantau Island

De Big Buddha, gelegen op Lantau Island

Nog meer must-do activiteiten

Verder, een eendaagse trip naar Lantau Island is iets dat je niet wil missen. Lantau Island is Hong Kong’s grootste eiland. Hier vind je onder andere parken, vissersdorpjes, en het eilands hoofdattractie: de Big Buddha. Dit een bijzonder immens beeld om met je eigen ogen te zien.

Tot slot, zijn er nog enkele must-do activities over. Dragon’s Back en Lion’s Rock zijn twee prachtige bergen die je kunt beklimmen. Als beloning, wacht er een wonderschoon uitzicht als beloning aan de top. Daarnaast, als je van pretparken houdt, zijn Ocean Park en HongKong Disneyland twee leuke opties. Verder, zorg dat je de Happy Valley racecourse bezoekt om de lokale bevolking bijzonder fanatiek hun favoriete paard te zien aanmoedigen, Lan Kwai Fong bezoekt als je ‘s avonds wilt gaan stappen, de Nan Lian Garden bezoekt om volledig tot rust te komen, en de Ten Thousand Buddhas Monastery, om meer buddhas te zien dan je je ooit kon voorstellen (en elke buddha is uniek!).

Alles doen wat je moet doen en alles zien wat je moet zien tijdens je verblijf in Hong Kong is een onmogelijke opgave, maar als je de bovengenoemde dingen gaat doen, heb je veel van de beste dingen gedaan die de stad te bieden heeft. Ga ervoor en ontdek Hong Kong, het ‘New York van Azië’ zal je niet teleurstellen.

 

Huur een fiets in Hong Kong

Spread the love
0 0