0 0

Gaafste steden om te fietsen in Zuid-Amerika

De winter komt eraan op het Noordelijk halfrond, misschien valt er in het zuiden van Europa of de V.S. nog te genieten van wat warme dagen, maar dat gaat veranderen. Winterjassen en regenjacks kunnen weer uit de kast getrokken worden. Vandaag, nodig ik jullie uit om Zuid-Amerika te bezoeken. Prachtige locaties, geweldig eten en het meest belangrijke: De zomer zit eraan te komen! En ik zal niet één, maar drie steden tippen die de moeite waard zijn om te ontdekken per fiets.

Fietsvriendelijk

Laten we beginnen met de stad die de beste fiets infrastructuur heeft in Zuid-Amerika. Bogotá, gelegen tussen de bergen in de Andes, hoofdstad van Colombia, telt 392 kilometer aan fietspaden, genoeg om de stad te verkennen en je weg te vinden tussen alle smalle straatjes. De ruim 600,000 fietsers per dag, laten goed zien dat we te maken hebben met een ware fietshoofdstad. De stad zit vol leven, licht en geweldige dingen om te zien. Het is niet voor niets dat deze stad het “Athene van Zuid-Amerika” wordt genoemd. En ik zal je vertellen waarom.

Neem de tijd om de kleurrijke straten en architectuur te waarderen, terwijl u omringd wordt door prachtig groene bergen! Wat een uitzicht! Het lijkt bijna een verborgen stad. Vergeet niet om buñuelos te proberen (een soort kogelvormig, zoet en zacht brood). Perfect om je dag mee te beginnen. En probeer ook zeker Cocido Boyacense (een mix van streekproducten zoals vlees, aardappelen, bonen met verschillende variaties). Het is niet extreem warm hier, maar absoluut een plek waard om te bezoeken in Zuid-Amerika.

Huur een fiets in Bogota!

Carnaval in Rio de Janeiro

Als je op zoek bent naar een bestemming met een mooi strand, extreem goed weer en feest, dan is Rio de Janeiro the place to be. Gelegen aan de kust van Brazilië, en het beeld van de Corcovado zal vast als eerste opkomen in je gedachte. Het is de op één na grootste stad van Brazilië en was het domein van de Olympische Zomerspelen van 2016. Dat laatste, heeft de fiets infrastructuur van Rio de Janeiro goed gedaan dankzij de vele investeringen en schoonmaak van de stad.

Op dit moment telt het maar liefst 307 kilometer aan fietspaden. Je kan zelfs langs de Ipanema en Copacabana fietsen! Deze stranden liggen direct naast de prachtige groene heuvels en bergen die Rio de Janeiro rijk is. Brazilianen zijn dol op rundvlees, dus bezoek zeker de rodizio in de stad. Deze restaurants serveren allerlei soorten vlees. Je kunt ook heerlijk kip- en varkensvlees eten in de rodizio. De mogelijkheden zijn onbeperkt! Het mooiste is dat er altijd een ober rondloopt met vlees op spies. Hij komt naar je tafel wanneer je aangeeft daarvoor open te staan en zal aan blijven lopen met vlees tot het moment dat je verzadigd bent.

De stad is erg leuk om te bezoeken in de maand februari. Controleer de data voor het carnaval in Rio de Janeiro! Voor 2020 wordt carnaval gevierd van 21 tot 26 februari. Je heupen zullen letterlijk als dansen zodra je landt tijdens deze periode. De stad verwelkomt ongeveer 5 miljoen mensen tijdens het carnaval. Brazilianen oefenen maandenlang om hun beste show van het jaar neer te zetten. De lokale dans is de samba, en de lokale sambascholen maken het nog feestelijker door deel te nemen aan de parade: de trots en vreugde van Brazilië.

Huur een fiets in Rio de Janeiro!

Architectuur

Buenos Aires: de hoofdstad van de tango en Argentinië. Je zal verliefd worden op de stad haar gebouwen en historie. De stad dateert uit 1500, in die tijd een expeditie belandde op de Riachuelo rivier en vestigde zich in Buenos Aires. Het was voornamelijk een haven om goederen te verhandelen, maar de stad werd al snel welvarender en groeide uit tot de hoofdstad van Argentinië.

Wat je waarschijnlijk nog niet weet over Buenos Aires is dat rond de tweede helft van de 19e eeuw Italianen begonnen te migreren naar Noord- en Zuid-Amerika. Deze gebeurtenis heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van Buenos Aires. Recent onderzoek heeft aangetoond dat zo’n 40%, tot wel 50% van de Argentijnse bevolking afstamt van Italianen. De architectuur is daarom ook een mix van Europese en lokale stijlen. Volg de kustlijn om alle grote gebouwen van Buenos Aires te zien, en ga stad in per fiets. Tijdens het verkennen, probeer een steakhouse te vinden: Argentijnen zijn dol op barbecues, elke familie heeft zijn eigen manier om te barbecueën, het is een soort traditie. Het favoriete vlees is niet verrassend biefstuk. Een mooie avond naast de rivier, lekker weer en heerlijke steaks… wat heb je nog meer nodig?

Huur een fiets in Buenos Aires!

 

Dit zijn drie geweldige Zuid-Amerikaanse steden die goed bereikbaar zijn per fiets, terwijl je kunt genieten van geweldige uitzichten. Zoals je hebt kunnen zien, hebben de landen in Zuid-Amerika flink geïnvesteerd om steden beter begaanbaar te maken met de fiets. Wanneer je op het Noordelijk halfrond woont, ga erop uit in het zuiden en geniet van de Zuid-Amerikaanse gastvrijheid, leer een nieuwe taal en fiets zoveel je wilt!

Geschreven door Erick 

Spread the love
0 0