0 0

Foodcrawl in Buenos Aires: vlees, wijn en wat groens

Huur een fiets in Buenos Aires!

Laten we ons vandaag focussen op de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires. Deze stad wordt ook wel vergeleken met het Parijs van Latijns Amerika, met zijn Franse architectuur. Ik had het geluk om zes maanden in deze prachtige stad te wonen. Ik kan je daarom vertellen, dat het niet alleen de hoofdstad van de Tango is, maar je kan er ook heerlijk eten vinden en geweldige wijn drinken. Laat me je de beste plekken om heen te gaan vertellen.

 

Beste parilla en asado

Buenos Aires

Wanneer je in Argentinië bent, moet je weten wat asado en parillas betekent. Asado is de Argentijnse ‘barbecue’- maar durf niet te zeggen dat asado en barbecue hetzelfde betekenen, ze zullen je hierna niet aardig meer vinden. Parilla betekent grill en/of steakhouse. Dus, als je een vleesliefhebber bent, zal je van dit restaurant houden: Las Cabras. Ik ben daar erg vaak geweest en nam er ook mijn aanhang mee naartoe. Je vindt deze plek op Fitz Roy 1795 (Fitz Roy/ El Salvador).

Wanneer je bij het restaurant bent, bestel dan: El Macho Argentina. Dit is een tweepersoonsgerecht, waar je een 800 gram T-Bone steak deelt- dat was de beste steak die ik  ooit in mijn leven gegeten heb, dat alleen al doet me Argentinië doen missen- met puree, kaas en frietjes. Je zal volledig vol zitten na het eten van dit gerecht, maar dit is het zeker waard. En vergeet niet om wat rode wijn te drinken!

 

buenos airesTango, eten & wijn

Als je in Buenos Aires bent, wordt er natuurlijk van je verwacht dat je Tango lessen neemt. La Cathedral club is de perfecte plek om Tango lessen te nemen, de architectuur is uniek met zijn 12-meter hoge houten afdichtingen en houten vloeren. La Cathedral club is gelegen bij Sarmiento 4006 (Sarmiento/ Av Medrano). Bovendien is de prijs laag en het is een erg leuke les van één uur. Je leert de basis stappen van de Tango en je oefent met veel verschillende partners- soms meer ervaren dan jij gelukkig.

Zodra je eenmaal klaar bent, neem dan een kijkje bij de meer gevorderde lessen, terwijl je geniet van een glas wijn (Malbec wijn wordt aanbevolen) en eet een goede vegetarische pizza. Nadat alle lessen klaar zijn, is de dansvloer vrij voor iedereen. Als je iets te lang gaat zitten, maak je dan geen zorgen, een Argentijnse man zal je graag ten dans vragen. Tango is zeker een geweldige manier om mensen te ontmoeten!

 

De groenere kant van BA

Buenos Aires

Argentinië staat bekend om het hebben van de beste steaks in de wereld! Met al dat heerlijke vlees, voelde ik de noodzaak om onze vegetarische reizigers die er zijn te helpen. Het is lastig om plekken te vinden die volledig toegewijd zijn aan vegetariërs, maar ze bestaan. Er is een heerlijk veggie vriendelijk restaurant genaamd, Buenos Aires Verde, waar je eindelijk alles kunt vinden wat je wilt: vlees-vrij en ze hebben zelfs veganistische opties! Je vindt het restaurant bij Gorriti 5657 (Gorriti/Fitz Roy).

Na zoveel eten, moet je het er waarschijnlijk uitfietsen. Gelukkig, zijn er veel fietsroutes in Buenos Aires. Dus als je op zoek bent naar de groene kant van Buenos Aires, raad ik je aan om een fiets te huren en naar de eco-reserve van Reserva Ecologica Costanera Sur te gaan. Daar vindt je een leuk klein strand waar je de natuur kan waarderen en relaxen! Bovendien is het contrast tussen de stad en de natuur nogal drastisch. Dus, om de vrede en rustige cirkel te vinden fiets dan naar de eco-reserve, botanische of Japanse tuinen!

 

Het schrijven van dit artikel laat me weer verlangen naar een terugkeer naar Buenos Aires. Ik hoop dat het jou ook motiveert  om een vlucht en fiets te boeken na het lezen van dit artikel;). Fietsen, Tango, heerlijk eten en wijn. Wat heb je nog meer nodig? laat me niet beginnen over de geweldige feesten… 

 

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

 

Buenos Aires

Amélie

“van plan om te fietsen, eten en drinken in Buenos Aires”

Sherlock Holmes

Huur een fiets in Buenos Aires!

Spread the love
0 0