0 0

Food crawl in Montreal: Goed eten & nog beter fietsen

Huur een fiets in Montreal!

WAARSCHUWING: Lees de blogs van deze week niet als je honger hebt! Het kan ertoe leiden dat je begint te kwijlen op je laptop, tablet of op welke apparaat je dit ook leest. En serieus: we willen echt niet dat dit gebeurt.

In plaats daarvan, laten we je graag een aantal hemels achtige food crawl ideeën van de wereld zien. En het beste gedeelte is: je zal je niet schuldig voelen als je je overgeeft aan dit geweldige eten. Ons belangrijkste vervoersmiddel zal uiteraard de fiets zijn!

Dus, laten we deze heerlijke blog week beginnen met een echte voedsel hemel: Montreal!

 

Montreal

Start hongerig!

We beginnen onze voedselreis door Montreal met wat echt eten. En hiermee bedoel ik: geen overheerlijke starters die je laten ‘’hangen’’ en je naar meer laten verlangen. Met Poutine ben je klaar om met de fiets je een weg door de straten van Montreal te banen. Deze Quebec specialiteit bestaat uit gefrituurde aardappelen en verse kaaswrongel bedekt met bruine jus. Bovendien wordt de kaas ook wel aangeduid als piepende kaas, dit heeft de kaas te wijten aan de manier waarop de brokken piepen tussen je tanden. Dus als je een kaasliefhebber bent die graag ongebruikelijk eten probeert, zal dit zeker een gerecht zijn die je niet zult vergeten. Probeer het eens!

Er zijn veel plekken in Montreal waar je Poutine kunt proberen. Hoe dan ook, er is één restaurant die er met kop en schouders bovenuit steekt, dit is Restaurant Lafayette. Je kan hier uit 9 verschillende Poutines kiezen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: hun rijke en hartige smaak!

 

 

MontrealFiets, fiets, fiets!

Om je maag wat tijd te geven om deze vullende maaltijd te verteren, is het nu tijd om te fietsen! Gelukkig zijn onze volgende bestemmingen verspreid over de stad en brengen het voordeel dat je tijdens je food crawl ook nog wat sightseeing kunt doen! We hebben het over de food trucks van Montreal. Fiets naar het Monument George-Étienne Cartier, waar je niet alleen het indrukwekkende Angel Statue kunt zien, maar ook een food truck! Of bezoek het hart van Cité du Multimédia om te genieten van een broodje. Als je meer op zoek bent naar een meer rustige en natuurlijke omgeving om je buik te vullen, ga dan naar het zuiden van St. Catherine Street waar je een schilderachtige groen plein kunt vinden: de Place du Canada.

Zoals je kan zien, zijn er erg veel opties! Pak je fiets, een kaart en geniet van deze heerlijke traktaties😉

 

Volgende stop: China

Een ander prachtig feit over Montreal is zijn diversiteit en multiculturaliteit. Daarom, is de FMontrealranse keuken zeker niet de enige cultuur die je zult proeven in Montreal! Vele andere nationaliteiten hebben de straten van Montreal gevuld met hun geweldige voedsel tradities. Één van hen, zal je ontdekken in Montreal Chinatown. Fiets door de Rue de la Gauchetière, het thuis van Dragon Beard Candy. Er zijn letterlijk maar een handvol plekken in de wereld die deze Chinese merkwaardige zoetigheid verkopen.

Ze maken gebruik van maïszetmeel, siroop en een unieke trek techniek om duizenden witte haren-achtige strengen te creëren. Daarna worden ze ondergedompeld in een mengsel van pinda’s, sesamzaadjes, witte suiker, chocolade stukjes en ten slotte wordt het gevouwen in de suiker strengen. Het resultaat van deze procedure zal je misschien doen denken aan een cocon!

 

Laatste traktatie(s)

Als je in bent voor iets meer ‘’Canadees’’, geen zorgen! Wat is meer Canadees dan het proberen van ahornsiroop? Vanuit statistisch oogpunt is de consumptie van ahorn producten per hoofd van de bevolking in de regio Quebec de hoogste ter wereld. Dus, je bent in goed gezelschap!

Natuurlijk verwacht ik niet dat je een glas pure ahornsiroop drinkt! Gelukkig zijn er vele manieren om van deze heerlijke creatie te genieten. Bijvoorbeeld, fiets naar de Maple Chocolate Bar van Chocolats Genevieve Grandbois. Ja, je hebt het goed gelezen: daar kun je een ahorn chocolade bar vinden. Hun creaties zijn gemaakt, onder andere, met melkchocolade, ahorn-gekarameliseerde pecannoten en ahorn kristalsuiker.

Hoe dan ook, als je niet voldaan bent met een stuk heerlijke chocolade, dan heb ik een back-up: Bezoek Lemeac om jezelf te trakteren op een Franse toast met Ahorn Caramel! In dit chique Franse restaurant, wordt u geserveerd met een enorme portie Franse toast gedrenkt in zelfgemaakte ahorn Caramel. Wat zeg je daarop?Hallo suiker overvloed!

 

 

Dit was onze eerste food crawl door de culinaire en heerlijke straten van Montreal. Als je me nu wilt excuseren, ik moet echt mijn volgende vlucht boeken naar Canada om deze verrukkelijke dromen te proberen! En jij dan?

 

Deel jouw ervaring met ons door een e-mail te sturen naar info@bimbimbikes.com. We horen graag van je! En vergeet niet om ons te taggen op sociale media met de hashtag #bimbimbikesadventures!

 

Rowena

‘Dik worden omwille van goed eten is meer dan oké.’

post social media right size

 

Huur een fiets in Montreal!

Spread the love
0 0