0 0

Nieuwe Amsterdamse culinaire hotspots die je niet mag missen

kroket kessens

Lekker lunchen bij Kessens Amsterdam

Natuurlijk, je bent al regelmatig in Amsterdam geweest en je kent de weg. Maar soms zijn er van die pareltjes die je nog niet kent. Hieronder vind je een paar geheime tips voor smulpapen! Huur een fiets en rij in ieder geval langs deze plekken!

Neem bij het centraal station de pont
Doe als de locals. Neem achter het station de pont naar filmmuseum het Eye. Een prachtig gebouw met een geweldig uitzicht. Drink een koffie op het prachtige terras van Eye of dat andere prachtige terras van restaurant THT in het oude Shell paviljoen dat dit jaar geopend werd.

Huur een fiets

Huur een klassieke vintage fiets bij Velox of loop richting de Van der Pekstraat en huur een stevige stadsfiets bij onze fietsverhuur partner Rahtour.

Allebei deze fietsverhuurders zijn in 2014 geopend en dus nog heet van de naald. Zowel de klassieke beauty’s van Velox als de comfortabele stadsfietsen van Rahtour kosten je €10 per dag.

Kip of stoofpotjes smullen bij de Soepboer

Soepboer AmsterdamIn de Van der Pekstraat in Noord vind je sinds dit najaar op woensdag, vrijdag en zaterdag een prima markt. Goedkope groente, prima gerookte zalmbuik, op vrijdag en zaterdag ook een standje met Spaanse worsten, gewoonweg prima.

Zit je liever eventjes?  Ga dan naar de Soepboer. Ergens vorig jaar geopend. Die maakt, je raadt het al, prima soep.Nog iets te vroeg? De koffie is er ook uitstekend.

Maar onze persoonlijke favoriet is de Estoufade of de heerlijke kip. Simpele maar oh… zulke lekkere gerechten. Een geweldige complete maaltijd voor maar €12,50.

De Soepboer
Van der Pekstraat 93
1031 CV Amsterdam
020-3541564
dinsdag – zaterdag 11 tot 21 uur
zondag 11 tot 20 uur

Vervolgens neem je weer de pont en fiets je over de prachtige grachten naar de Rozengracht. Vlakbij het Anne Frankhuis vindt je Kessens.

Ontbijten, lunchen of borrelen bij Kessens

Anna & Casper van Kessens Amsterdam

Anna & Casper van Kessens Amsterdam

In december van dit jaar geopend en nú al een fenomeen. Je kunt er ontbijten, lunchen en in de namiddag borrelen. Een prachtige, warme maar stijlvolle inrichting en een leestafel voor als je alleen je tijd wilt doden. Extreem vriendelijke bediening onder leiding van de  Zweedse eigenaresse Anna die al jaren in Nederland woont en onder andere ervaring op deed bij het Hilton restaurant.

Haar man Casper, die uit een beroemde Amsterdamse banketbakkersfamilie komt, zorgt voor culinaire wondertjes. Op de kaart vind je naast mooie quiches en geweldige broodjes pekelvlees, de beroemde Holtkamp kroketten.

Ook vind je er een klassieker als huzarensalade. Huzarensalade zeg je? Jazeker, maar dan niet zoals je die kent. Nu al uitgeroepen door culinaire recensenten als Huzarensalade zoals die moet zijn. Puur, fris en extreem lekker. Er zijn nu al Amsterdammers die er kílometers voor omfietsen.

Kessens
Rozengracht 24
1016 NC Amsterdam
020-221 74 31
Maandag-vrijdag 08.30-17.30
Zaterdag 09.00-18.00

Na die lekkere lunch fiets je verder naar de Amstelveense weg. Je kunt de route door het Vondelpark nemen. De Amstelveense weg is een straat met leuke restaurantjes, een mooie wijnbar én geweldige taartjes.

Snoepen bij Patisserie Linnick

Linnick amsterdam

Linda & Nick van Patisserie Linnick

Patisserie Linnick opende dit jaar in september. Taartjes, macarons, chocolade…. alles waar je zoete hart van gaat kloppen. Maar dan niet zo truttig als je van een banketbakker gewend bent. Een stoere industriële inrichting die je laat denken dat je in New York bent.

Binnen 2 weken na opening stond er al een jubelend 2 pagina tellend artikel in Het Parool. De opdrachten van bekende restaurants in Amsterdam stromen binnen en buurtbewoners zijn er niet weg te slaan. Ben je niet bij Linnick geweest? Dan weet je niet wat Amsterdam te bieden heeft op patisserie gebied!

Patisserie Linnick
Amstelveenseweg 75
020 233 5824
Maandag – Zaterdag 8:30 – 18:00

Fiets terug naar het Noorden, en geniet nog even van een mooi diner bij het vorig jaar geopende en bejubelde Café Modern op loopafstand van je fietsverhuurder. Als alternatief kun je terecht bij het niet lang geleden geopende ultrahippe en duurzame De Ceuvel of het eerder genoemde terras van THT waar ze mooie kleine gerechten hebben.

Spread the love
0 0