0 0

Fietsen voor experts in Salta

Als je van plan bent om op reis te gaan naar Argentinië, dan moet je een bezoek brengen aan het noordwestelijke deel van Argentinië! Deze regio heeft spectaculaire landschappen die je in Europa nooit zult zien. Salta is zeker een regio die je doet denken aan Western films, met zijn cactussen en zand. Het is echt een uniek en prachtig landschap.

Wees voorbereid

Alle fietsers weten dit, je moet goed voorbereid zijn voordat je aan een lange fietstocht in deze regio van Argentinië begint. Wees ervan bewust dat Salta en Jujuy zich op grote hoogte bevinden wat betekent dat je je huid moet beschermen! Ik kwam met een lijst van dingen die je moet hebben in je rugzak voor deze lange fietsroutes. Hier zijn de must-haves:

 • Hoge bescherming zonnebrand (50+)
 • Zonnebril
 • waterdicht/ ademend jasje
 • Jas
 • Je camera (voor de spectaculaire landschappen)
 • persoonlijke bezittingen

Seizoenen

Ben je van plan om tussen januari en april te fietsen? Dan kan je gedurende de hele dag een gemiddelde temperatuur van 25°c verwachten. Zodra de zon ondergaat, daalt de temperatuur naar 14 ° c. Van mei tot augustus is de temperatuur overdag rond de 21 ° c. echter, wees voorbereid, want zodra de zon verdwijnt zullen de temperaturen dalen tot ongeveer 5° c. Dus, vergeet niet dat je het Zuid-Amerikaanse weer nooit moet onderschatten en neem passende kleding mee!

100% Bergen

Heb je een kleine warming-up nodig voordat je langere tochten gaat fietsen? Fiets de Cerro San Bernardo op! kort en intens, deze heuvel is 3,44 km hoog en is perfect voor een kleine work-out. Met een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad is Cerro San Bernardo zeker de moeite waard!

Salta

Een stukje van de stad

Een kleine tour

Als je in de ochtend graag een ”korte” fietstocht wilt doen, probeer dan de volgende route. Begin je kleine reis op het kruispunt van ”Los Carolinas” en ”Los Bambues”. Volg de ”Vamino a Valle Escondido” en wees voorbereid om 260 meter omhoog te fietsen, en na een paar kilometer, neem je de afdaling van de heuvel naar de Avenida del Autodromo tot Ruta Nacional 9. Verlaat de RN 9 om acceo Norte te volgen tot je het kruispunt ziet: Avenida Reyes Católicos, neem dan de straat ‘Los Carolinos’ om weer terug naar het begin te gaan. Deze tour is 24 km;).

Van Salta naar San Salvador de Juyjuy

Waarschuwing!!! Deze route is gereserveerd voor de expert-level fietser: de Salta-San Salvador de Jujuy route. Het begint bij het centrum van Salta en je fiets vervolgens 96 km naar San Salvador de Jujuy. Je ziet ongelooflijke landschappen en je zal leuke dorpjes ontdekken.

Je komt langs:

 • Vaqueros
 • Calderilla
 • La Caldera
 • Monterrico
 • El Carmen
 • Jujuy

Houd je camera’s klaar voor deze reis en vergeet niet om de lokale keuken te proberen, zoals Locros, Las humitas, en tamael.

Salta

De mooie bergen waar je als ervaren fietser van kunt genieten

Ik nodig je uit om Salta en de omgeving te zien en te fietsen. Het is een unieke ervaring, die je in Europa niet zal ervaren! 

 

Huur een fiets in Salta!

Geschreven door Amélie

 

Spread the love
0 0