0 0

Tim Hallworth’s favoriete fietsroute in Hongkong

Fietsen in Sai Kung, Hongkong

Tim Hallworth, tri-atleet, lange afstandloper, oprichter triathlon zonnebrillenmerk – Hong Kong

Tim Hallworth is tri-atleet en ultra marathon runner in Hongkong. Uit ongenoegen met de dure en naar zijn ervaring slechte zonnebrillen voor extreme duursporters zoals hij, zette hij het zonnebrillen merk Amo op. Die zonnebrillen hebben betere lenzen, beter zicht, meer draagcomfort voor die hele lange afstanden. Het is dan ook razendpopulair onder tri-atleten, ultra lange afstand lopers en serieuze fietsers.

Als Tri-atleet en extreem lange afstand hardloper kent Tim de buitengebieden van Hongkong op zijn duimpje. Hij heeft meer kilometers in de natuur afgelegd dan bijna iedereen in Hongkong. Wij vroegen hem nadat hij een trainingsrondje van 5 uur en 48 minuten had gerend door de bergen van Sai Kung, wat zijn favoriete fietsroute is.

Sai Kung – Nam Chung Yeung Uk en terug (circa 90 km)

fiets huren sai kung hong kongWe starten in het centrum van Sai Kung. Een mooi kustplaatsje, onder andere bekend om zijn vis en schaaldierenrestaurants. Tegenover de markt en zo’n beetje naast de openbare toiletten vind je Sung Ping Sports, de fietswinkel van onze lokale partner Paul. Een aardige Chinese man die best aardig Engels spreekt. Klik hier om je mountainbike te reserveren.

Vervolgens fiets je via het fietspad langs de kust naar Ma On Shan. Een prachtige bochtige route langs de kust, die best af en toe naar boven en beneden gaat. Van daar uit vervolg je je route naar Tai Po. Een plaatsje aan een grote zeearm in Hong Kong’s new territories.

Van daar uit neem je het fietspad door Science park, langs de kust om vervolgens Bride’s Pool road, de weg door het Plover Cove country park te nemen. Een prachtig stuk.

tai po nature reserve

Tai Po (Foto Eugene Lim – creative commons)

Je komt dan vervolgens aan bij een klein restaurantje Chan Fung Kee 陳鳳記. Zelfs Hongkong chinezen komen helemaal uit centrum om daar stevig te gaan ontbijten. Bekijk hier de video als bewijs.

Vervolgens rij je terug naar Sai Kung. Verwen jezelf vervolgens met uitzicht op de haven in Sai Kung met de meest verse vis- en zeevruchten maaltijd die je kunt krijgen in de wereld.

Spread the love
0 0