0 0

Fietsen in Rotterdam | Wereldberoemde beelden op straat!

Huur een fiets in Rotterdam!

Hou je van kunst? Dan moet je naar Rotterdam. Overal door de stad vind je geweldige beelden. Gewoon op straat. En dan niet van die saaie oude mannen op een paard die ooit een land hebben veroverd. Moderne en hedendaagse kunst die je af en toe aan het denken zet.

Je vindt er een enorm werk van Picasso, een geweldig beeld van Rodin en de veel besproken Kabouter Buttplug van Paul McCarthy. Voorproefje? Onze Italiaanse collega Alberto Bernes laat het je zien!

Westersingel

Langs de hele Westersingel vind je enorm veel kunst. Een aantal geweldige werken vind je op het beeldenterras aan de Westersingel. Je ziet dat onder andere in de video.

Een van mijn persoonlijke favorieten daar is La Grande Musicienne uit 1938, van Henri Laurens. Een rondvormige grote dame, die abstract maar parmantig naast het water staat.

Andere toppers van het beeldenterras zijn:

  • Het afscheid van Mastroianni,  1955
  • L’Homme qui Marche, Rodin,  1905
  • Titelloos, Shapiro, 1999
  • Liggende Figuur, Fritz Wotruba, 1971

De Westersingel passeert het Eendrachtsplein. Daar vind je Santa Claus van Paul McCarthy. Een beeld uit 2001 dat voer voor veel discussie is. Het beeld heet in de volksmond Kabouter Buttplug.

In het gras liggen er grote plaatsstalen gekleurde rollen. Het is het werk Quertz van de Weense kunstenaar Franz West. Ze worden ook wel Sitzwursten genoemd.

Op de hoek van de Westersingel en de Westblaak staat Anita van David Bade uit 2001. Een soort bont gekleurde puinzak waar emmers uit steken.

Daarna passeer je het iconische Sylvette van Picasso uit 1970.  Picasso maakte in totaal wel 40 werken met deze vrouw als thema. Blijkbaar maakte ze veel indruk op hem!

Verderop rij je langs de volgende beelden:

  • De Hals van John Blake,  2000 
  • Elevazione, Giuseppe,  2001 
  • Zonder Titel, Richard Artschwager, 1987
  • The Long Thin Yellow Legs of Architecture, Coop Himmelb(l)au, 1988

Gratis e-Guide voor een ultiem dagje Rotterdam

Op dit moment schrijven wij en filmen wij om de perfecte e-Guide voor jouw dagje Rotterdam samen te stellen.
Wil je als eerste onze e-guide ontvangen?
Laat dan je e-mail adres achter!


Huur een fiets in Rotterdam!

Spread the love
0 0