0 0

De leukste fiets routes in omgeving Parijs!

Parijs ken je ondertussen wel, de stad van de liefde, bla bla bla. Net alsof het niks meer is dan dat?! Dat is het dus zeker wel, je kunt er namelijk erg veel zien in de omgeving, maar natuurlijk ook in de stad zelf. Vergeet niet door het centrum te fietsen en de standaard toeristen trekpleisters, maar bezoek ook zeker de wat meer afgelegen bezienswaardigheden van Parijs.

Versailles

Vlakbij Parijs vindt je Versailles, op zo’n anderhalf uur fietsen. Hier kun je het paleis bezoeken, de koninklijke stallen en de prachtige tuinen. Dit is fijne dag besteding, startend vanuit hartje Parijs, onderweg lekker fietsen en dan uitkomen bij dit paleis. Er is zoveel te zien dat je hier wel een dagje zoet bent! Je kunt er ook lekker wandelen. Er is een 8 km lange wandelroute die langs het kanaal van Versailles gaat, waarna je een prachtig uitzicht hebt op het paleis en de tuinen. Lopend duurt dit ongeveer 2 uur, maar met de fiets doe je dit in een halfuurtje.

Versailles

De tuinen van het paleis

Bobigny

Net buiten de stad vindt je de voorstad Bobidgny. Hier vindt je veel historie, aangezien het compleet verwoest is in 1870. Hedendaags is het een aardig industrieel stadje, met alleen nog het station als monument sinds de Tweede Wereldoorlog. Vervolg je weg langs Canal de l’Ourcq, dat bijna 10 km lang is.

Nanterre

Als je wilt ontsnappen uit de drukke en vervuilde stad, ga dan naar Nanterre. Hier vindt je vele parken die het waard zijn om lekker door heen wandelen. Wil je even lekker genieten van de rust, dan is dit een goede uitvalsweg! De stad hecht veel waarde aan het milieu, en dat is ook waarom je hier veel biodiversiteit ziet in vergelijking met de grote stad Parijs. Nanterre ligt erg dichtbij de Seine, die dan weer door centrum loopt. Erg leuk natuurlijk om dan langs de Seine je route vanuit Parijs te vervolgen naar Nanterre.

Wil je meer ontdekken? Lees dan verder over onze budget tips voor Parijs

Huur een fiets in Parijs!

Bewerkt door Anouk van Kaam

 

Spread the love
0 0