0 0

Fietsen in Berlijn – Tips van Pieter

Boek nu je fiets in Berlijn!

Enjoy Berlin by bike - Tips of Pieter

Hoi, mijn naam is Pieter. Ik ben een master student uit Berlijn, ook al studeer ik in Wenen. Echter, Berlijn heeft mijn hart veroverd; ik kom hier nog vaak terug. Waarom? Omdat ik fan ben fan döner (kebab) en de enige echte goede döner kun je vinden in Berlijn!

 

Stel je voor dat een vriend Berlijn wil bezoeken. Welke tips zou je hem geven?

Ten eerste: een goede kebab zaak. Er zijn er genoeg, dus kijk gewoon waar het schoon en druk is. Daarnaast het stadscentrum. Begin aan de ene kant, bijv. Alezanderplatz van de Weltzeituhr en va via de Alexanderturm naar de Brandenburger Tor. Onderweg moet je de Berliner Dom en de Französischer Dom echt niet missen!

Oh, wacht, je hebt een fiets? Dan kan je ook beginnen bij het Ostbahnhof. Ga naar de East Side Gallery en ga via het Spree naar de Alexanderturn en de Brandenburger Tor. Nog niet uitgefietst? Ga dan naar de Regierungsviertel waar je naar de Reichstag kunt kijken, en een geweldig uitzicht hebt over het Hauptbahnhof.  Vanaf daar kun je langs de Siegessäule naar de Zoo gaan. Neem een kijkje bij Cafe am Neuen See (het is vaak erg druk, maar met goed weer is het dan ook geweldig). Vervolg je route naar de Landwehrkanal richting de Zoo en de bekende winkelstraten.

Kortom, ga lekker fietsen in Berlijn! De stad is te groot om te lopen en te druk voor de auto. Een fiets is dus ideaal.

Waar in Berlijn ben jij vaak te vinden? Waarom?

Simon-Dach Straße - Foto: Johannes

Simon-Dach Straße – Foto: Johannes

Als je vanaf Hakescher Markt metro station naar de Museumsinsel gaat, vind je een open bar direct tegenover de Spree van het Bode Museum. Hier heb je een mooi uitzicht en als het ‘s avonds warm is, is het een heerlijke plek om te relaxen. Als het koud is, ga ik naar de Simon-Dach Straße en kies één van de barretjes uit. Het Pergamon Museum is mijn favoriete museum.

Welke plek in Berlijn is vaak vergeten door toeristen? En waarom is dat zonde?

Zolang je niet met busladingen vol mensen komt, ga dan eens naar Altstadt Köpenich in Zuid-Oost Berlijn. Dit is de plek waar de Spree en Dame samenkomen en er zijn veel leuke cafeetjes en restaurantjes om van het uitzicht te genieten.

Boek je fiets direct online!

Spread the love
0 0