0 0

Fietsen in Berlijn? Eva geeft je tips!

Huur een fiets in Berlijn

Berlijn

Eva, vertel eens iets over jezelf!

Ik ben werkzaam bij het in Berlijn gevestigde, Duits/Nederlandse bedrijf Fingerspitzengefühl als communicatiemanager. Fingerspitzengefühl is een full service bureau voor Nederlandse webshops, die de Duitse markt op willen. Ik woon al bijna twee jaar in de prachtige stad Berlijn en ben nog lang niet van plan om weg te gaan!

 

Welke tips geef je aan een vriend(in) die naar Berlijn komt?

Een leuke manier om de beroemde bezienswaardigheden te combineren met het echte Berlijn is door een tourtje van Mitte naar Friedrichshain tot Kreuzberg te doen. Op deze manier rijd je door twee van mijn favoriete wijken én sla je de bezienswaardigheden in Mitte niet over.

In Friedrichshain is vooral Boxhagener Kiez een fijne plek om lekker rond te slenteren. Hier is het vanwege de kasseien aan te raden je fiets even te laten staan. Via het RAW-gelände en de mooie Oberbaumbrücke (met rechts de East Side Gallery) kom je in Kreuzberg aan. Spot street-art, geniet van een biertje op de Admiralsbrücke en ga vervolgens lekker een hapje eten in de Bergmannkiez.

Wat wordt er in jouw stad vaak vergeten door toeristen?

Ik heb zelf net pas de Graefekiez in Kreuzberg ontdekt, ontzettend leuk én knus.

Nog een laatste opmerking?

Berlijn vind ik het allermooist in de zomer en herfst! Tijdens de eerste warme lentedagen rent iedereen het park in en diep in de zomer is dat de plek waar je dagenlang kunt doorbrengen met lekker eten, drinken en veel vrienden. De herfst is vanwege al zijn kleurenpracht ook geweldig.

Meer tips over Berlijn?

Neem eens een kijkje op de blog van Eva. Zij geeft je een kijkje in haar leven in Berlijn. Vergeet vervolgens niet je fiets vooraf te huren via BimBimBikes!

Berlijn

Berlijn is een perfecte stad om per fiets te verkennen. De Ubahn (metro) is een perfect vervoersmiddel, maar ondergronds zie je bijzonder weinig van de stad. Iedereen die langskomt raad ik dan ook aan om een fiets te huren! (foto van Eva, www.evainberlin.com )

Berlijn

Streetart in Kreuzberg (foto van Eva, www.evainberlin.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huur een fiets in Berlijn

Spread the love
0 0