1 0

Fietsen in Alentejo

Waarschijnlijk doet de Portugese streek Alentejo niet meteen een belletje bij je rinkelen. Vreemd genoeg is deze in het zuiden van Portugal gelegen streek niet zo bekend onder reizigers. Maar dit is goed nieuws als je een actieve vakantie wilt en op zoek bent naar rust, natuur en het authentieke Portugal. Wandelaars en watersporters kwamen hier al volop aan hun trekken, dankzij de vele wandelroutes en de honderd kilometer lange kustlijn. De laatste jaren richt de streek zich echter ook steeds meer op fietsers. Je kunt hier schitterende fietstochten maken door glooiende landschappen en langs pittoreske dorpjes, zonder dat je om de toeristen heen hoeft te slalommen. Fiets huren en rijden maar!

Fietsen in Alentejo

Het landschap in deze streek is nog echt ongerept te noemen en ook zeer divers. Je vindt er van alles: van glooiende heuvels tot wat ruiger terrein, historische sites als de ruïnes van de Romeinse stad Miróbriga en de steencirkels van Almendres, piepkleine dorpjes met restaurants waar je een heerlijke daghap kunt eten en enkele prachtige steden die ook de moeite van het bezoeken waard zijn (Évora, Beja, Portalegre en Sines). Het dunbevolkte gebied kenmerkt zich door vele wijngaarden en kurkboomplantages. Je kunt op verschillende plekken een fiets huren om het schitterende landschap te verkennen. Door de hele streek worden steeds meer fietsroutes aangelegd. Het nationale park Serra de São Mamede mag je zeker niet overslaan. Naast wandelroutes vind je hier ook diverse (mountainbike)routes.

Comporta, de ideale uitvalsbasis

Het in het zuidwesten gelegen Comporta vertegenwoordigt al het goede van deze streek. Rust, prachtig strand, heerlijk eten en schitterende natuur. Je hoeft niet midden in de nacht nog naar die ene nachtclub waar je echt geweest moet zijn. In plaats daarvan geniet je na een heerlijke dag fietsen of wandelen bij de lokale bar van een ijskoud drankje en een simpele, maar o zo lekkere maaltijd. Om vervolgens moe maar voldaan je bed op te zoeken en de volgende dag weer uitgerust al dit moois te kunnen aanschouwen. De perfecte uitvalsbasis dus om het prachtige Alentejo en het authentieke Portugal in alle rust te verkennen.

Huur een fiets in Comporta!

 

Spread the love
1 0