2 2

Fietsen huren in Turijn

DIRECT FIETS HUREN!

fietsen huren Turijn

foto: Luca Boldrini (creative commons)

Fietsen huren in Turijn

In en om de hoofdstad van de gelijknamige provincie kan je met de fiets alle kanten op. Het centrum van de stad is eigenlijk voetgangerszone maar fietsers worden gedoogd. Dat betekend dat je er rustig kan toeren zonder dat je continu op het verkeer hoeft te letten. Ook voor kinderen is dit wel zo prettig. De stad lijkt vastbesloten een echte fietsstad te worden en het vinden van een goede huurfiets is dan ook geen enkel probleem.

Een goede bijdrage aan het fietsimago van Turijn is de App met een fietsroute rond de stad die de Turijnse gemeente in het najaar van 2013 gelanceerd heeft. Ondanks dat de route in het Italiaans geschreven is geven de plattegrond en de plaatjes je genoeg informatie om een en ander te begrijpen. De route is tevens voorzien van handige tips voor leuke winkels, goede restaurants en gezellige cafeetjes.

Het gebied Piëmont

Turijn ligt in de noord Italiaanse streek Piëmont. Een fiets huren is hier voor elke fietser puur genieten want je vindt hier zowel vlakke dalen, glooiende heuvels en pittig bergwegen. Het gebied is ruim voorzien van gezellige kleine plaatsjes met gezellige terrasjes en daardoor ook goed te fietsen voor gezinnen met kinderen.

Zowel oostwaarts de loop van de rivier de Po volgend, als noordwaarts de bergen in kan je met je eigen of met een huurfiets deelnemen aan georganiseerde tochten. Hierbij kom je op de meest verborgen plekjes die je zelf nooit gevonden zou hebben en kan je deelnemen aan wijnproeverijen. De meeste fietsverhuurders, in en rond de stad bieden, zowel mountainbikes, toerfietsen als racefietsen aan.

DIRECT FIETS HUREN!

Spread the love
2 2