0 0

Fietsen huren in Rome

DIRECT FIETS HUREN!

fietsen huren in rome

foto: Marc van Woudenberg (creative commons)

Fietsen huren in Rome

Zouden we de Italiaanse hoofdstad in enkele woorden moeten omschrijven kunnen we volstaan met de woorden; groot, druk en mooi. De stad is gigantisch en heeft eigenlijk te veel interessante bezienswaardigheden om in een enkele dag lopend of met het openbaar vervoer te bezichtigen. Om zoveel mogelijk van de Romaanse sfeer mee te krijgen verken je Rome daarom het best met een huurfiets.

Met de fiets kom je niet alleen op plaatsen waar je als toerist nooit komt, denk aan volkswijken zoals Testaccio of de Joodse wijk. Daar waar je het echte Italiaanse leven nog proeft. Ook de 1700 jaar oude Aureliaanse stadsmuur is met de fiets goed te volgen. De muur is niet meer overal intact maar doordat ze doorspekt is met historische gebouwen en magnifieke stadspoorten is het een afwisselende rit.

Thematochten

Daar Rome geen herkenbare fietsroutes en fietspaden heeft doe je er verstandig aan van te voren een route uit te stippelen of een route te vragen op het moment dat je een fiets huurt. Door de rijkdom aan historie in de stad is het ook heel goed mogelijk je te focussen op een bepaald onderwerp. Hieronder een greep van enkele themaroutes:

  • 20 eeuwen van geloof, je huurfiets brengt je langs kerken kathedralen, relieken tot in Vaticaanstad
  • culinaire tocht langs authentieke barretjes en restaurantjes
  • Romeinse fietstour, langs thermen, paleizen en kunstobjecten
  • verborgen stad, ondergrondse ruimten en restanten van een stadion uit de oudheid

DIRECT FIETS HUREN!

 

Korting op toegangskaartjes? BimBimBikes heeft de populairste attracties en bezienswaardigheden van Rome voor je op een rijtje gezet. Je kunt hier je tickets online boeken.

Spread the love
0 0