0 0

Fietsen huren Reykjavik

fietsen huren reykjavik

foto: Rog01 (Creative Commons)

Fiets huren in Reykjavik

IJsland is nooit een land geweest waar het fietsen erg populair was maar, voornamelijk door het toerisme, wordt het gebruik van de fiets steeds populairder. Tegenwoordig beschikt de stad over een uitgebreid fietspadennetwerk en komen er steeds meer plaatsen waar je een fiets kan huren. Om vervolgens met je huurfiets de sta

d uit te komen moet je wel over enige durf beschikken want de fietspaden houden op aan de rand van de stad. Om op het platteland te komen moet je enkele kilometers over de autobaan fietsen. Dit is daar niet verboden en de IJslanders zijn rustige verkeersgebruikers.

Stadsroute met de fiets

In Reykjavik kan je op eigen gelegenheid de stad verkennen of deelnemen aan een georganiseerde rit met gids. Deze leidt je langs alle bezienswaardigheden van de stad zoals het zuidelijk van de stad gelegen zandstrand, de Lutherse Dom en het parlementsgebouw, waar het oudste parlement ter wereld zetelt. Je komt tevens langs het Tjörninmeer en de oude vissershaven.

IJsland per fiets

De grootste uitdaging is natuurlijk om IJsland zelf met een huurfiets te verkennen. Overgeleverd aan de natuurelementen beleef je het eiland tot in de diepste vezels van je zijn. Een eilandfietstocht is echter alleen aan te raden voor geoefende bikers en zij die volledig op zichzelf aangewezen kunnen zijn. Fietsenmakers vindt je er weinig en op sommige stukken schuilplaatsen al evenmin. Van te voren een goede route uitstippelen is dus minstens zo belangrijk.

Tip:

Met een Camping Card kan je maar liefst op 44 aangesloten campings, verdeeld over geheel IJsland, onbeperkt overnachten.

Spread the love
0 0