0 0

Fietsen huren op Tenerife

Je bent een kieskeurige fietser. Je zoekt een plek met altijd strak blauwe luchten, een aangename temperatuur, weinig auto’s, niet helemaal Hollands plat en een goed wegdek. Tenerife is dan jouw fietseiland! Het eiland is het grootste van de Canarische eilanden, waarvan meer dan de helft beschermd natuurgebied is. In deze gebieden ligt een uitgebreid netwerk aan uitgezette fietsroutes voor zowel de toerfietser als de mountainbiker. De tijdrijder die met zijn huurfiets graag veel kilometers maakt kan zich helemaal uitleven op de uitstekende asfaltwegen die het eiland doorkruisen en zich wagen aan een klim naar de top van de Pico de Teide. Deze, tevens hoogste berg van Spanje, is via 3 verschillende routes te bedwingen en brengt je tot boven de wolken.

Pak de fiets naar de eilandattracties

In het noorden en noord-oosten van Tenerife is het ideaal voor de recreatieve fietser en gezinnen met kinderen. Met je huurfiets trap je op het gemak door de bananenplantages en langs de terrasvormige wijngaarden. Nooit ben je echt ver van de bewoonde wereld. Het eiland leent zich niet alleen goed voor meerdaagse fietstochten maar je kan ook heel goed voor een dag een fiets huren en er bijvoorbeeld een evenement aankoppelen.

Tenerife

Hier kan jij gaan fietsen als je Tenerife bezoekt!

Meestal gaan we naar een waterpark, piratendorp of andere attractie mee met het door een organisatie aangeboden vervoer. Als rasechte Hollander zijnde kan je ook gewoon de fiets pakken. Geen gedoe in drukke warme bussen en steeds maar moeten wachten totdat je medereizigers zich allemaal verzameld hebben voordat je verder kan. Tip voor jonge en oud: Het Loro Park in Puerto de la Cruz. Tropische tuin met papegaaien en andere oerwouddieren. Er is ook een waterpark met orka’s voor nog meer spektakel.

Ben jij benieuwd naar alle fietsroutes en wil je ze graag in real life meemaken? Huur dan je fiets!

Huur een fiets op Tenerife!

Spread the love
0 0