0 1

Ontdek de mooie fietsroutes op Lanzarote!

Ongeacht vanwaar je op het eiland met een fietstochtje aanvangt, je kan altijd wel een rondje maken. De minder geoefende fietsers doet er verstandig aan zijn routes langs de kuststrook uit te kiezen en de meer gevorderden kunnen de uitdaging aangaan met pittige bergruggen en gemene vulkaanhellingen. Zowel met een racefiets als met een mountainbike zijn deze binnenlandse wegen een leuke uitdaging.

Lanzarote

De prachtige omgeving van Lanzarote!

Het landschap van Lanzarote is gevarieerd en eigenlijk nog vrij jong. Dat zie je vooral in het natuurgebied Timanfaya waar de magma hitte nog tot direct aan het aardoppervlak komt. Het eiland herbergt de vreemdsoortigste landschappen, heerlijk geurende lavendelakkers, wijngaarden en de mooiste dorpjes. Een afwisselende tocht bijvoorbeeld is naar het volledig witte dorp Mancha Blanca waar je met je huurfiets door de wijngaarden in de beschutte kraters van het vulkanische landschap kan fietsen. In deze regio vindt je meerdere wijnhuizen waar je deel kan nemen aan een wijnproeverij of zomaar alleen wat eten.

Lavatunnels en mineralenpracht

Met name de oostkant van Lanzarote heeft meer vlakke fietswegen dan de westkant van het eiland. Het is zeker de moeite waard, ook als je een recreatieve fietser bent, een fiets te huren en deze groene oase vanaf je huurfiets te aanschouwen. Vanaf de fiets zie je je omgeving immers net even anders. Tip: Wendt je pedalen naar de Cueva de los Verdes voor een bezoek aan prachtig gekleurde grotten. Apart is het ondergrondse theater voor 500 personen waar regelmatig concerten gehouden worden.

Huur een fiets op Lanzarote!

 

Spread the love
0 1