10 0

Fietsen huren op Kos

fietsen huren kos

foto: Anna & Michal (creative commons)

Wil je een fiets in Kos huren? Klik hier!

Fietsen huren op Kos

Wanneer je het internet erop raadpleegt zal je al snel ontdekken dat Kos hét Griekse fietseiland bij uitstek is. Geen al te zware beklimmingen en redelijke wegen. Sommige pagina’s spreken zelfs van ‘plat’ alhoewel dat ook niet helemaal waar is. Er zijn enkele pittige klimmetjes waar je als recreant, zeker na een borrelavond, toch wel voor mag afstappen. Door zijn beperkte afmetingen, slechts 40X8 km, ligt een rondje eiland voor de hand. In tegenstelling tot Rhodos is dit jammer genoeg niet echt goed mogelijk omdat er geen doorlopende kustweg is.

Recreatieve en sportieve tochten

Het eiland is rijk aan historie en overal is er wel iets te zien. Met een huurfiets kom je daarnaast op plaatsen waar je te voet of met een auto zo snel niet komt en er zijn voldoende uitgestippelde fietsroutes die het waard maken gedurende de hele vakantieperiode een fiets te huren. Tip: neem een dagje de boot naar het Turkse Bodrum en bekijk het eiland eens van de andere kant.

Geen vulkanisch eiland zonder mountainbiketochten. Zo ook op Kos zijn er meerdere mogelijkheden voor de huur van mountainbikes en het deelnemen aan georganiseerde tochten op verschillende niveaus. Mooie lange en kortere routes voeren je met je huurfiets door vulkanische kraters en laten je kennismaken met zowel de historische bezienswaardigheden als de zo rijke flora en fauna.

Wil je een fiets in Kos huren? Klik hier!

Spread the love
10 0