0 0

Fietsen huren op Djerba

fietsen huren djerba

foto: John Pargeter (creative commons)

Fiets huren op Djerba

Als voormalig strategisch bolwerk van onder andere de Romeinen, de Byzantijnen en de Ottomanen is het eiland rijk bedeeld met interessante bezienswaardigheden. Je vindt er onder andere diverse vestingen, gebedshuizen van meerdere geloven, waaronder de grootste synagoge ter wereld en een stuk van een authentieke Romeinse weg. Voeg daarbij een weelderige fauna, waarbij vooral het grote aantal palmen opvalt en een traditioneel geklede bevolking en je hebt de juiste ingrediënten voor een heerlijk dagje fietsen met een huurfiets.

Rustige wegen

Zoals overal in Tunesië zijn alleen de grote wegen geasfalteerd. We adviseren je dan ook een mountainbike of een hybride fiets te huren. Als op een kaartje een weg als ‘verhard’ staat aangegeven moet je er niet van staan te kijken dat er alleen een laagje spit ligt. Djerba is niet groot, slechts 28X22 km en met voor een groot gedeelte helemaal rond te rijden. Op sommige plaatsen gaan de resorts en de golfbanen tot aan het strand en moet je een stukje omrijden maar dat mag de pret niet drukken want zo zie je gelijk ook wat van het binnenland.

Naar het vasteland

Het eiland is aan de zuidoostkant met een 7 km lange dam verbonden met het vasteland. Zo kan je op een eenvoudige met je huurfiets naar de overkant om de de spectaculaire zandplaten en verlaten stranden op het vasteland te verkennen. Aan de zuidwestkant is daarnaast een goede bootverbinding die je naar Jorf brengt. Vanuit Jorf is het mogelijk de Golf van Gabes in het rond te rijden om over de dam vervolgens weer naar Djerba terug te keren.

Spread the love
0 0