2 0

Fiets huren Montpellier

Het district l’Herault, gelegen in de Languedoc-Roussillon, is een prachtige provincie gelegen aan de Franse zuidkust. De hoofdstad Montpellier en het aangrenzende landschap zijn een waar paradijs voor fietsers. Je kan je eigen fiets meenemen maar echt nodig is dat niet. Er zijn ter plaatse goede fietsen te huren, zowel toerfietsen als mountainbikes. De om zijn universiteit bekend staande stad beschikt over een autovrij stadscentrum met 150 km aan goede fietspaden. Vanuit je logies kan je op een comfortabele manier met een huurfiets Montpellier verkennen of naar het strand fietsen.

Een en al fietsroute

Het schitterende landelijke gebied rond de stad is eigenlijk één grote fietsroute. Aan een kaart om de weg niet kwijt te raken heb je eigenlijk genoeg. Volg op goed geluk de schilderachtige landweggetjes en je fietst als vanzelf een wijnroute die je langs klaterende beken, mooie picknickplaatsen en wijnboerderijen leidt. Echt vlakke wegen vindt je voornamelijk langs de riviertjes en stukken trekweg langs het Canal du Midi, welke een onderdeel is van de meerdaagse fietstocht Sete-Bordeaux. De meer sportievere fietser kan in de hoger gelegen gebieden de uitdaging met zichzelf aangaan door een stuk bergetappe van de Tour d’ France te volgen.

Een fietsparadijs is niet compleet zonder goede mountainbikeroutes. De l’Herault beschikt over meer dan 500 km aan goed bewegwijzerd mountainbike trail, bestaande uit 2 routes. De kortste van 190 km loopt van Noord naar Zuid en heet de Grand Traversee Larzac. De langste telt 420 km, deze loopt van Oost naar West en draagt de naam Grand Traversee l’Herault. Op de route vindt je op de fietser gerichte stopplaatsen, leuke bezienswaardigheden en de mogelijkheid om je huurfiets te wassen. Deze service is een fijne bijkomstigheid want in het voor- en naseizoen kunnen de paden behoorlijk modderig zijn.

Montpellier

Foto door onze partner Cyrpeo.

Wil je meer lezen over fietsen in Zuid-Frankrijk? Lees dan ook eens artikelen over Toulon  of Nice!

Huur een fiets in Montpellier!

Bewerkt door Anouk van Kaam

Spread the love
2 0