0 0

La Palma zien op de fiets

Gran Canaria is misschien wel het meest bekende fietsoord voor sportploegen in wintertraining. Het eiland van de eeuwige lente, La Palma. Zoals het eiland ook wel genoemd wordt, heeft het hele jaar door een vrij regelmatig klimaat wat net lekker is om te fietsen. Een fiets huren is in de hoofdstad La Palma of in een van de andere kustplaatsen geen probleem. Je kan zelf op pad gaan of onder begeleiding van een gids. Er zijn educatieve fietsroutes, inclusief picknick!

La Palma

Onderweg naar de top

Rondje stad en rondje eiland

Zowel het ‘rondje stad’ als het ‘rondje eiland’ zijn populaire fietsroutes. In de stad La Palma zelf ligt een uitgebreid netwerk aan fietspaden die je langs alle bezienswaardigheden leidt. Zo kom je langs het huis van Columbus, het Casa de Colon en het museum waar vondsten van de oorspronkelijke eilandbewoners ten toon gesteld worden. Ga je met je huurfiets vanaf de Kathedraal de zuidelijke groene vallei in kom je via allerlei leuke kronkelende landweggetjes uit bij de botanische tuin Viera y Clavijo. Vanaf hier kan je het rondje stad over de parallelweg langs de GC 210 via Almatrich sluiten.

De 180 km lange tocht rond het eiland gaat door bergachtig landschap met pittige hellingen. Zolang je op de bekende wegen blijft zijn deze veelal goed. Beslis je echter af te snijden kan je wel eens voor ongeasfalteerde verassingen komen te staan. Zowel voor het tijdrijder als voor de mountainbiker is het belangrijk dat je een goede stevige huurfiets kiest en over een goede conditie beschikt.

Tijd om je fiets te boeken!

Huur een fiets op la Palma!

 

Spread the love
0 0