0 0

Vakantie in Bourgas? Pak de fiets!

Bulgarije, een van de weinige ongerepte landen van Europa. Daar waar de geiten nog plotseling de weg over kunnen steken en je je op sommige plaatsen 50 jaar terug in de tijd waant. De wilde ongereptheid van het land maakt echter het gebrek aan goede wegen en fietspaden helemaal goed. Wanneer je het gebied rond de havenstad Bourgas bekijkt zie je dat de stad omgeven is door meren. Sommigen daarvan zijn alleen wetlands, anderen diep en zoet en één meer is zelfs zout. Een afwisselend landschap dat er gewoonweg om schreeuwt om met een huurfiets verkent te worden.

Wat is er te doen?

De prachtige flora en fauna maakt Bourgas een bekend vogel spot gebied. Daarnaast is dat een van de redenen op de fiets er bij te pakken. De natuur kan je het beste ervaren als je het niet aantast, en laat de fiets nou perfect daarvoor functioneren. In Bourgas komt ook de cultuur en historie liefhebber aan zijn trekken, er zijn in en rondom de stad vele Romeinse overblijfselen. Je vind er onder meer een badhuis en een aquaduct, en meerdere forten uit diverse periodes.

Bourgas is tegenwoordig ook wel bekend als een populaire resort bestemming. Dat heeft het te danken aan het heerlijke weer hier in de zomer, en natuurlijk alle meren rondom de stad. Ook kun je in Bourgas een duikschool opzoeken en kijken wat er te vinden is in de zee. Dat is zeer interessant, aangezien het water erg varieert. Je vind hier namelijk zowel zoet, als zout water!

Bourgas

Foto door onze partner OSKIS.

Gouden stranden

30 Kilometer ten noorden van Bourgas ligt Nessebar, een pittoresk vestingstadje ingeklemd tussen de twee prachtigste stranden van Bulgarije. Als dagtocht behoort dit plaatsje met zijn ontelbare bezienswaardigheden tot de must do’s. We raden je wel aan een handdoek mee te nemen. Je zal namelijk stevig op je pedalen moeten staan om halverwege niet van je huurfiets te stappen om er een stranddag van te maken.

Hebben we je kunnen overhalen? Boek dan je fiets en begin je avontuur in Bulgarije!

Huur een fiets in Bourgas!

Spread the love
0 0