1 0

Ga op avontuur op Gran Canaria!

Dit kleine Spaanse eiland, Gran Canaria, ligt in de Atlantische oceaan en staat bekend om zijn milde klimaat. Het wordt veel gebruikt als fietslocatie door sportploegen in wintertraining. Op het eiland ligt een uitgebreid netwerk aan trekking- en fietspaden en stelt je in staat om gemakkelijk van noord naar zuid of van west naar oost te fietsen. Hier en daar kom je op het eiland pittige hellingen tegen waarvan de Pico de las Nievas, bijna precies in het midden, de hoogste is.

Gran Canaria

Dit is wat je te wachten staat!

Rijke fauna en flora in een afwisselend landschap

Voor de echte recreatieve fietser die een fiets besluit te huren voor een vlak dagtochtje is er niet echt veel in Gran Canaria. Er zijn stukken die met de gewone stads huurfiets goed te doen zijn maar vaak sluiten die niet op elkaar aan en moet je toch even de kuiten aanspannen. De liefhebbers van het meer ruigere fietswerk komen daarentegen op Gran Canaria tijd tekort. Het ruige landschap wordt doorsneden door diepe dalen en hoge bergkammen. Kale bergtoppen torenen hoog boven prachtig groene bossen en struikgewassen uit. Langs de kust wisselen de torenhoge kliffen en diepblauw baaien zich in een oneindige reeks na elkaar af.

Gran Canaria is zonder meer een prima fietseiland waar je prima fietsen kunt huren. Tegenwoordig ben je vaak duurder uit wanneer je je eigen fiets meeneemt dan wanneer je ter plaatse een fiets huurt. De tijd dat huurfietsen slecht van kwaliteit waren is ook achterhaald. Stel je daarentegen wel prijs op net een beetje extra comfort neem je gewoon je eigen zadel en pedalen mee.

Ben jij een echte avonturier, en heb je wel genoeg geoefend in Nederland? Dan is het nu aan jou om de uitdaging aan te gaan in Gran Canaria!

Huur een fiets op Gran Canaria!

  Bewerkt door Anouk van Kaam

Spread the love
1 0