0 0

3 plekken die je zeker niet moet missen op Corsica!

Corsica wordt tegenwoordig het ‘eiland van de schoonheid’ genoemd. Gelegen in de Middellandse Zee, bekend als regio en eiland van Frankrijk. Je kunt hier allerlei soorten activiteiten doen. Er is veel natuur, hogen kliffen wisselen zich af met de witte stranden en blauwe wateren. Dit soort voor een veelzijdige vakantie, eentje voor een avonturier die ook graag wilt ontspannen. Lees je mee om verder te ontdekken wat je kunt doen hier?

De Calanches de Piana

Start je dag met een tour naar de veelbezochte Calanches de Piana. Deze enorme, bijzondere rots formatie is te vinden aan de west kant van het eiland, ten noorden van Ajaccio. Ga eerst naar Piana, die is uitgekozen tot een van de mooiste dorpjes in Frankrijk. Met een mooi uitzicht op de Golf van Porto is dit een prima bestemming om te beginnen. De rotsen, bestaande uit rood-oranje graniet, zijn over de tijd heen gevormd door de wind en het water. Daardoor zijn verschillende figuren ontstaan, zoals een hond of een hart. Om het te bezichtigen kan je kiezen om met de auto te gaan, maar ook lopend of zelfs fietsend een goede optie.

Calanches de Piana

De rode rotsen van de Calanches de Piana

Ajaccio 

Zet je reis voort naar het bekende stadje Ajaccio. Bekend van Napoleon, maar heeft natuurlijk veel meer te bieden. Bezoek de typische winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Verdiep je in de historie tijdens je bezoek aan Museum van het huis van Bonaparte. Ajaccio heeft zijn eigen vliegveld, je bent dus zo bij al dit schoon! 

Ook voor de fietsfanaten heeft Ajaccio veel te bieden. Het landschap is zeer spectaculair en afgezien van wat koeien en schapen, houdt iedereen goed rekening met de fietser. Er rijden treinen naar de dorpjes Corte, Calve en Bastia. Hierop kun je je fiets mee nemen, en zo gemakkelijk daar een fiets tocht maken. 

Bastia

Het dorpje Bastia

Even buiten Ajaccio, op een afstand van 15 km, vindt je de ‘bloeddorstige eilanden’, ook wel Sanguinaires genoemd in het Frans. Wordt niet bang van de naam, het eiland heeft deze namelijk te bieden aan de de rode kleur die ontstaat op deze eilanden tijdens zonsondergang.

Porto Vecchio

Porto Vecchio is een onontkoombare bestemming in het zuiden van Corsica. Deze stad is erg populair onder de toeristen. Het staat bekend om zijn salines, waar zout gewonnen wordt. Er hangt een vrolijke, romantische sfeer in dit havenplaatsje. Er zijn ook zeker genoeg smalle straatjes waarin je jezelf kan kwijt raken tijdens je zoektocht naar eten en drinken. Wij raden je aan om naar de haven te gaan om daar eens wat te drinken s’avond’s!

Strandjes zoals Palombaggia en Santa Giullia zijn de mooiste hier, met de transparante zee en het witte zand. Ze ogen natuurlijk door de dennen die er te vinden zijn. Ook lekker om natuurlijk even van de schaduw te genieten! Dit kan je ook doen bij een van de restaurantjes in de buurt, want wat is er beter dan lekker eten op het strand? Mocht je je alsnog vervelen hier, maak je dan geen zorgen, je kan altijd nog een paddle board of jet ski huren voor veel plezier.

We hopen je zo wat inspiratie bij te brengen!  Laat ons weten hoe jouw vakantie naar Corsica was!

Huur een fiets op Corsica!

Bewerkt door Anouk van Kaam

 

Spread the love
0 0