1 0

Fietsen onder de Griekse zon

fietsen GriekenlandBij Griekenland denken de meeste mensen meteen aan een strandvakantie. En aan lekker eten. Maar wist je dat het land ook perfect is voor een fietsvakantie? Vooral de schilderachtige eilanden met de geurige bossen, glooiende wijngaarden en fotogenieke kusten zijn perfect voor een heerlijke fietstocht. Samen rijden we vandaag alvast langs de mooiste plekken.

Kefalonia

Een redelijk onontdekt eiland, maar o zo mooi. Dat is Kefalonia in een notendop. Het eiland ligt in de Ionische Zee en bestaat uit idyllische baaien, groene bossen en charmante dorpjes. Een fiets huur je hier al voor een paar euro per dag. Peddel door de geurige dennenbossen naar Myrtos Beach dat onder aan een klif ligt en gezien wordt als een van de mooiste stranden van Griekenland. Of fiets naar het Melissani meer en ruil de fiets in voor een roeibootje om over het azuurblauwe meer (dat in een grot ligt) te varen. Bijkomen doe je bij terugkomst in het hotel waar de gyros al klaar staat. Schep gerust een keer extra op. Dat heb je wel verdiend na het fietsen in Griekenland.

Wil je een fiets in Kefalonia huren? Klik hier!

Kreta

Het meest populaire en grootste eiland van Griekenland staat vooral bekend om de goudkleurige stranden en het bruisende nachtleven. Maar Kreta ligt ook bezaaid met bergdorpjes waar de tijd stil heeft gestaan en historische schatten die eeuwenoud zijn. Met een mountainbike kun je het schattige bergdorpje Kamilari verkennen en je laten betoveren door de kleurrijke bloemenpracht en authentieke taverna’s. Rijd tijdens het fietsen op Kreta zeker ook eens naar het bekende paleis van Knossos waar de fresco’s uit de Minoïsche tijd nog altijd indrukwekkend zijn. Daarna afkoelen in het Starbeach Waterpark?

Huur hier een fiets op Kreta

fietsen griekenlandZakynthos

Fietsen op Zakynthos betekent fietsen langs steile krijtrotsen, zandstranden waar Caretta Caretta schildpadden hun eitjes leggen en groene wijngaarden. Voor natuurliefhebbers is dit het perfecte Griekse eiland om je fietsvakantie door te brengen. Rijd zeker naar Navagio Beach dat wereldberoemd is om het scheepswrak dat op het strand ligt. Vanaf de omringende hoge kliffen kun je het plaatje in alle rust in je opnemen. Stop zeker ook eens bij een wijnhuis om onder genot van een Zakynthos wijntje bij te komen van de fietstocht. Al kan dat natuurlijk ook door in het zwembad te plonsen. Als de ober een bord vol Griekse mezzes komt brengen is het plaatje natuurlijk helemaal compleet. Dat wordt smullen!

Wil je een fiets in Zakynthos huren? Klik hier!

Spread the love
1 0