0 0

Fiets huren in Vollenhove

Wil je een fiets huren in Vollenhove?     KLIK HIER

Fiets huren in Vollenhoven

Foto: Anna-Maria Giannattasio (creative commons)

Fiets huren in Vollenhove

Fietsen in de Kop van Overijssel langs vaarten en plassen brengt je door gehuchtjes en vergeten stadjes. De auto parkeren en een fiets huren doe je het gemakkelijkst in het meer dan duizend jaar oude Vollenhove. Vanuit hier kan je zowel naar het westen door het bos naar Kraggenburg langs het Zwarte meer voor een bijvoorbeeld rondje Urk, Emmeloord en Blokzijl. De ander kant op ligt er een mooie fietsroute van Natuurmonumenten die je door pittoreske dorpjes met interessante namen als Janskloo, Poepershoek en Heetveld leidt. Afstappen voor een kopje koffie en meer achtergrondinformatie over de voormalige turfstreek kan in het bezoekerscentrum De Wieden.

Fietsknooppuntenroutes

Wanneer je met je huurfiets bij de ophaalbrug over het Vollenhoverkanaal opstart bij knooppunt 73 kan je een mooie route, van ongeveer 50 km, maken die je via Blokzijl naar Giethoorn leidt. Daar is genoeg te beleven en kan je naar hartenlust afwijken van de uitgestippelde route. Net zo eenvoudig pik je hem ook weer op door het Kanaal Beukers Steenwijk in zuidelijke richting te volgen. Bij de Beulakerhaven sla je rechtsaf de dam op terug naar Vollenhoven.

Kort rondje Vollenhove

Ben je al wat ouder of beschikt niet over de conditie om tientallen kilometers te fietsen is ook het stadje Vollenhove zelf, de beide havens en eventueel een tochtje van 15 km rond het Kadoelermeer net genoeg. In het stadje zelf is er ook genoeg te zien om er enkele uren met een huurfiets in rond te toeren. Je vind er oud Hollandse handelsstraatjes en marktpleintjes en ook zeer de moeite waard is het in Engelse stijl aangelegde park rond landgoed Old Ruitenborgh.

Wil je een fiets huren in Vollenhove?     KLIK HIER

 

Spread the love
0 0