0 0

Ontdek het prachtige Valencia!

Valencia is een fascinerende stad in Spanje waar je veel culturele en historische bezienswaardigheden kunt vinden. Er zijn verschillende manieren om de stad te ontdekken, maar als je echt alles direct en op een interessante wijze wil ontdekken, dan is een fiets je allerbeste optie. In Valencia zijn er relatief weinig tram- en metrohaltes en een fiets huren geeft je een kans om door de stad te reizen op de manier dat de locals dat ook doen.  Een fiets huren is goedkoper en veel minder gedoe dan een auto huren en je bent ook niet afhankelijk van openbaar vervoer: je stapt gewoon op je fiets wanneer je er zin in hebt! Dankzij het droogleggen van de rivier de Turia, die midden door de stad liep, is er nu een natuurpark ontstaan van maar liefst 11 km lengte waarlangs de meeste historische gebouwen en musea liggen. Verder is de stad voorzien van 100 km fietspaden en zijn er kortere of langere fietsroutes te volgen, al dan niet met Nederlands sprekende gids. In dit artikel laten wij jou weten waar je heen moet met de fiets en wat je allemaal kan doen in deze kuststad!

Top bezienswaardigheden/ interlink with hotspots

Er veel te zien in deze stad, maar gelukkig is het niet té veel. Goed dat je een fiets hebt, dan kan je van de ene kerk naar het volgende museum met de fiets! Valencia is een stad die je zeker binnen een paar dagen kan ontdekken, en kan je de goed gevulde dagen van je vakantie tegemoet gaan! Hieronder vind je onze top 6 aanraders om te bezoeken in Valencia.

#1. Mercado Central

Valencia’s Centrale Markt  maakt het mogelijk voor je om de beste traditionele Spaanse lekkernijen uit te proberen. Deze markt is één van de oudste continue markten van Europa. Je kunt er allerlei heerlijke soorten vis, vlees, brood en andere delicatessen kopen. Het gebouw zelf is een meesterwerk van zichzelf, met prachtige vloeren gedecoreerd met gedetailleerde Spaanse tegels.

#2. Palacio del Marques de Dos Aguas

Dit is het bekende Keramiekmuseum van Valencia, wat welbekend staat om zijn Baroque bouwstijl. Dit is een museum met een fascinerende collectie van keramiek. De kamers geven een kijkje in het interieur van het paleis zoals het er honderden jaren geleden uitzag.

#3. Ciudad de las Artes y las Ciencias (CAC)

Dit is het deel van Valencia met een aantal hypermoderne gebouwen. Hier kun je zeker een aantal bouwkundige highlights vinden! Heb je genoeg van al die gebouwen bekijken? Ga dan naar het Oceaonogràfic. Hier kun je allerlei diersoorten bekijken. Educatief en leuk tegelijkertijd!

#4. Antiguo Cauce del Rio Turia

Dit is één van Valencia’s mooiste en populairste parken en is ideaal om in rond te rijden met je fiets. Het is een enorm park dat om het centrum van Valencia ligt. In het park heb je een prachtig uitzicht op de tuinen, beelden en het grote aantal historische gebouwen die je aan de randen kunt vinden. In het park ligt ook een planetarium, museum en concerthal.

#5. Jardin del Turia

Dit is een opgedroogde rivier, wat is omgetoverd tot een prachtig park dat door de hele stad loopt. In feite kun je van de ene kant van de stad naar de andere kant lopen, en nog steeds in het park zijn. De stad met zijn contouren en de rand van het park, en de natuur middenin het park zorgt voor een prachtige combinatie!

#6. Plaza de la Virgen

Dit is één van Valencia’s meest interessante historische gebieden en heeft zijn origine in Romeinse tijden. Als je met je fiets over het plein fietst kun je een aantal bekende gebouwen zien. Het Palacio de la Generalidad Valenciana, de Basilica de la Virgen de los Desamparados en de kathedraal van Santa Maria zijn allemaal te zien vanaf dit plein.

Mocht je nog meer van deze bezienswaardigheden willen zien, neem dan eens een kijkje naar ons artikel over de hotspots!

Uitgaan

Voor de mensen die wel houden van een dansje en een drankje, is dit stukje van het artikel het meest interessant. Hier zullen de leukste plekjes voor het nachtleven van Valencia benoemd worden.

#1. Mya/Umbracle

Wanneer ik denk aan uitgaan in Valencia, denk ik meteen aan Mya/Umbracle. Dit is waarschijnlijk de meest bekende openlucht discotheek/club van Valencia. Je kunt hier gedurende de zomer beginnen met een lekkere cocktail bij Umbracle en vervolgens kun je dansen tot in de late uurtjes bij Mya. Mya ligt letterlijk ‘onder’ Umbracle. Mya is een club met 2 grote zalen met verschillende muziekstijlen. 1 van de twee zalen is gedeeltelijk nog open en daar wordt veel Spaanse muziek gedraaid. De zaal die je daarnaast vindt, geeft je echt het ‘clubbing’ gevoel. Er wordt hier veel top 40 muziek gedraaid en iedereen gaat hier helemaal uit z’n dak!

#2.LA3

Mocht je op een vrijdag in Valencia zijn.. Kies dan voor een bezoekje aan LA3 en dans tot in de late uurtjes! LA3 is erg populair onder zowel de Spanjaarden zelf als de toeristen. Wat deze club extra leuk maakt, is dat er 3 verschillende zalen zijn, waar een andere muziekstijl wordt gedraaid. Let op: we zijn in Spanje en dat betekent dat er laat gegeten wordt en dus ook later gedanst. LA3 loopt vanaf een uurtje of 1/2 vol en staat dan ook wel echt vol. Houd er ook rekening mee dat de wachtrij lang kan zijn op vrijdag!

#3. Las Animas

Gedurende de zomermaanden nog genieten van een feestje op een prachtig dakterras bij het strand? Bij Las Animas kun je buiten dansen op zowel Spaanse als internationale muziek. Wat typerend is voor Las Animas, is dat de muziek niet zo hard staat als in een club en er ook nog met elkaar gepraat kan worden. Het is een leuke locatie voor een hapje en een drankje maar voor de echte feestbeesten: kies naar Mya of LA3!

#4. Rumbo 144

Dit is één van de bekendste bars onder de studenten in Valencia. Deze bar kun je vinden op Blasco Ibañez en elke woensdagavond staat het hier weer hartstikke vol. Rumbo is onder de toeristen ook populair op woensdag omdat vele andere bars populair zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag.

#5. Akuarela

Voor een echt Spaans avondje uit, ga je naar Akuarela! De meeste muziek die hier gedraaid wordt, is Spaanse muziek. Akuarela vind je meteen aan het strand met een buiten- en binnen gedeelte. De cocktails die je hier kunt krijgen zijn van hoog niveau en de sfeer die je hier hebt, vind je bijna nergens! De inrichting is modern en sfeervol tegelijk. Absoluut de moeite waard om hier na een dagje strand en hapje eten eens langs te lopen.

Valencia

Valencia by night

Fietsen

Ook voor de echte fietsenfanaten heeft Valencia en omstreken iets te bieden. De langste groene route, oftewel voormalige spoorlijn van Spanje loopt van Valencia tot Cuenca en draagt de mystieke naam Via Verde Ojos Negros. De route van de zwarte ogen. Een 160 km lang, vrij vlak traject waarbij je door de prachtigste landschappen en langs de schilderachtigste dorpjes komt. De route is goed voorzien van hotelletjes en campings zodat je je etappes net zo lang of kort kan houden als je wilt.

Naast dat je door onnoemelijk veel leuke bergtunneltjes komt ligt er op de route ook een interessant vestingstadje Jerica waar je naast de vesting ook de bekende Mudejartoren kan bezoeken. Het stadje heeft niet alleen oudheden, de plaatselijke barretjes en restaurantjes staan ook zeer goed aangeschreven. Blijkt onderweg dat de tocht je te lang wordt kan je altijd over de nieuwe spoorlijn, die je op meerdere plaatsen zal tegenkomen, terug naar Valencia.

Valencia

Foto van onze partner Verrassend Valencia

Nu dat je alles weet over Valencia, ben je zeker wel nieuwsgierig geworden? Tijd om het zelf te ontdekken dus! 

Huur een fiets in Valencia!

 

Spread the love
0 0