2 11

Fiets huren in Straatsburg

Fietsen in deze historische universiteitsstad is puur plezier. De stad heeft maar liefst 500 km aan rijwielpaden en -stroken en tientallen attractieve fietsroutes. Dat de fietser belangrijker gevonden wordt dan de automobilist blijkt uit de het hoge aantal wegen. Hier geldt een algeheel verbod voor auto’s en zijn er eenrichtingsstraten. Als fietser mag je echter met je huurfiets overal door. Straatsburg is een mooie stad met veel bezienswaardigheden waar je dagen je ogen de koste kan geven. Dat heeft er toe geleidt dat je de keuze hebt uit tientallen uitgestippelde fietsroutes. Deze beginnen al bij een lengte van enkele kilometers.

Meerdaagse Rijntocht

Ondanks dat de plaats veel te bieden heeft, wordt het voor de echte fietser na enkele dagen tijd de horizon te verbreden. Gooi fietsstuur richting de imponerende natuur van de Elzas. Wanneer je al met het idee speelde om voor meerdere dagen een fiets te huren, attenderen we je op de 300 km lange Rijnroute van Straatsburg naar Mainz.

Beginnende langs de flanken van het zwarte woud en overgaand in fruit- en wijngaarden, fiets je de eerste dag op het gemak de 60 km naar Baden Baden. Barokke burchten en polderlandschap langs de Duitse Rijnoever staat op het menu van dag 2, de 62 km tellende rit naar Germersheim. De derde dag is de etappe 10 km korter. Deze leidt je langs de oevers van de Neckar tot aan Mannheim, om vervolgens weer de Rijn op te pikken richting Heidelberg. Zeker een bezoekje waard is het middeleeuwse stadje Ladenburg met vele Romeinse overblijfselen.

Het is 46 km trappen naar het volgende haltepunt op de route, Worms. Deze 4e dag overwin je de Calmond die je beloont met een weids uitzicht over de meest steile wijngaarden van Europa. Dag 5 zet je koers naar Oppenheim door glooiende landerijen en langs dorpjes met vakkundig gebouwde vakwerkhuizen. In Oppenheim is het lekker om de benen te strekken in de koele gewelven van het Opperheimer labyrint onder de stad. De laatste dag van deze Rijnetappe krijgen jij en je huurfiets wat rust. Na 27 km komt er een eind komt aan deze enerverende trip. Vanuit Mainz kan je met de trein terug naar Straatsburg.

Mountainbike Straatsburg

Foto van onze partner Fat Stevens Fatbike-Verleih in Straatsburg.

Nieuwsgierig geworden naar deze meerdaagse fiets tocht?

Huur een fiets in Straatsburg!

Bewerkt door Anouk van Kaam

Spread the love
2 11