1 0

Fiets huren Porto

Deze rijke historische stad, waarvan in 1996 het oude centrum is uitgeroepen tot Wereld Erfgoed Stad, is een ontdekkingstocht met een huurfiets meer dan waard. De stad wordt in tweeën gesplitst door de rivier de Douro en heeft vele bruggen die het je mogelijk maken om grotere of kleine fietsrondes langs de beide oevers te maken. Het oude centrum is een doolhof van straatjes en steegjes, met schitterend betegelde gevels waar je zo een hele middag zoet bent. Krijg je honger? Dan kunnen we je van harte de traditionele tascas eethuisjes aanbevelen. De streek is de bakermat van de gelijknamige wijn en dat is voornamelijk goed te zien in het zuidelijke deel van de stad. In stadsdeel Vila Nova de Gaia met meer dan 58 authentieke wijnkelders. In de meesten kan je een rondleiding krijgen die afgesloten wordt met een glaasje port. Vanuit hier heb je tevens een schitterend uitzicht over de rest van de stad. Ben je ondertussen al aan het wegdromen naar deze veelzijdige stad?

Porto’s oude centrum 

In het oude centrum van Porto, Ribeira, vindt je vele restaurants, bars, smalle straatjes en kleurrijke huisjes. Fiets langs het water van de Douro verder naar je volgende stop, naar de Torre des Clérigos. Dit is een kerk daterend uit de 18e eeuw met een barokke stijl. Vervolgens kan je doorfietsen naar de tuinen Do Palácio de Cristal, waar je lekker rond kunt lopen en kan genieten van het weer – wat het hele jaar door mogelijk is in Porto. Zoals ik eerder heb gezegd kan je ook naar een tascas, een klein restaurantje waar je vaak goedkoop en lokaal kan eten en drinken. Ervaar je tapas als een echte Portugees en probeer de lokale gerechten tijdens je lunch!

Porto Ribeira

Het oude centrum van Porto, Ribeira

Dagtour naar Amarante

Mocht je wat verder willen fietsen dan alleen in Porto zelf, probeer dan eens een dag tripje te maken! Bijvoorbeeld naar Amarante, voornamelijk bekend om zijn golfbanen, een pittoresk stadje dat wordt doorsneden door de rivier de Tamega. Bekende trekpleisters zijn naast de vele mooie kerken en kloosters, de beide basalten bruggen die het stadsbeeld overheersen. Daarnaast zijn de boven de Tamega hangende restaurantjes met hun houten balkonnetjes ook niet te missen en maken de stad tot een waar fotoparadijs. De ‘stad der liefde’ ligt op slechts 60 km van Porto en is uitermate geschikt voor een dagtrip. Amarante, gelegen in het meest groene deel van de Costa Verde is tevens de startplaats voor een keur aan mountainbikeroutes met een middelmatige tot zware kwalificering.

Santiago de Compostela

6 Dagen doe je erover om vanuit Porto met een huurfiets in de bekende pelgrimsplaats te komen. De totale afstand telt 240 km en je fietst 50-70 km per dag. Je komt door groene heuvels, wijngaarden en eucalyptusbossen. Vervolgens steek je de Minho rivier over en rijdt Spanje binnen. Hier buigt de weg iets naar de kust en nemen kastanjebossen en glooiende heuvels de overhand. Ben je iemand die, wanneer je een fiets huurt, niet doelloos kilometers wil maken maar behoefte heeft aan een doel waaraan historie, cultuur en architectuur kleeft? Op onvergetelijke fietsroute wordt je zonder enige twijfel in al je sportieve, culturele en spirituele behoeftes voorzien.

Santiago de Compostela

Kathedraal van Santiago de Compostela

 

Wij hebben vele partners in en rondom Porto, dus voor iedereen wat wils! Ben jij overgehaald om een fiets te huren, twijfel dan niet langer en boek er eentje!

Huur een fiets in Porto!

Spread the love
1 0