1 0

Fiets huren Porto

Zoek je een fiets in Porto? Bij onze partner vind je prima stadsfietsen en écht supergoede trekkingbikes voor lange tourtochten. Klik hier voor prijs informatie en reserveringen Direct fiets reserveren!

fiets huren porto

foto: Alain Gavillet (creative commons)

Fiets huren in Porto

Deze rijke historische stad, waarvan in 1996 het oude centrum is uitgeroepen tot world hertitage city, is een ontdekkingstocht met een huurfiets meer dan waard. De stad wordt in tweeën gesneden door de rivier de Douro en heeft vele bruggen die het je mogelijk maken om grotere of kleine fietsrondes langs de beide oevers te maken. Het oude centrum is een doolhof van straatjes en steegjes met schitterend betegelde gevels waar je zo een hele middag zoet bent en krijg je honger kunnen we je van harte de traditionele tascas eethuisjes aanbevelen. De streek is de bakermat van de gelijknamige wijn en dat is voornamelijk goed te zien in het zuidelijke deel van de stad. In stadsdeel Vila Nova de Gaia met meer dan 58 authentieke wijnkelders. In de meesten kan je een rondleiding krijgen die afgesloten wordt met een glaasje port. Vanuit hier heb je tevens een schitterend uitzicht over de rest van de stad.

Dagtour naar Amarante

Amarante, voornamelijk bekend om zijn golfbanen, is een pittoresk stadje en wordt doorsneden door de rivier de Tamega. Bekende trekpleisters zijn naast de vele mooie kerken en kloosters, de beide basalten bruggen die het stadsbeeld overheersen. Daarnaast zijn de boven de Tamega hangende restaurantjes met hun houten balkonnetjes ook niet te missen en maken de stad tot een waar fotoparadijs. De ‘stad der liefde’ ligt op slechts 60 km van Porto en is uitermate geschikt voor een dagtrip. Amarante, gelegen in het meest groene deel van de Costa Verde is tevens de startplaats voor een keur aan mountainbikeroutes met een middelmatige tot zware kwalificering.

Santiago de Compostela

6 Dagen doe je erover om vanuit Porto met een huurfiets in de bekende pelgrimsplaats te komen. De totale afstand telt 240 km en je fietst 50-70 km per dag. Je komt door groene heuvels, wijngaarden en eucalyptusbossen. Vervolgens steek je de Minhorivier over en rijdt Spanje binnen. Hier buigt de weg iets naar de kust en nemen kastanjebossen en glooiende heuvels de overhand. Ben je iemand die, wanneer je een fiets huurt, niet doelloos kilometers wil maken maar behoefte heeft aan een doel waaraan historie, cultuur en architectuur kleeft? Op onvergetelijke fietsroute wordt je zonder enige twijfel in al je sportieve, culturele en spirituele behoeftes voorzien.

Onze partner in Porto biedt geschikte fietsen voor de rit naar Santiago de Compostella. Eventueel zelfs begeleide tours. Klik hier voor prijs informatie en reserveringen Direct fiets reserveren!

Spread the love
1 0