4 0

Fiets huren op Zakynthos

Wil je een fiets in Zakynthos huren? Klik hier!

fiets huren zakynthos

foto: Nataša Stuper (creative commons)

Fiets huren op Zakynthos

Een van de beste manieren om het kleine eiland in de Ionische Zee te verkennen is met de fiets. De gevarieerde landschap leent zich voor zowel recreatief rijden als voor mountainbiken, wielrennen en off-road. Zakynthos, of Zante zoals de Grieken het zelf noemen, meet een oppervlakte van 40X20 kilometer met als hoogste punt de Vrachionas met een hoogte van 758 meter. Het eiland beschikt over een groot aantal fietsverhuurders en biedt ruime faciliteiten aangaande routes, veiligheid, hulp onderweg en dergelijke.

Uitgestippelde routes

Het eiland is maar klein en je zou snel in de verleiding komen zelf op pad te gaan. In tegenstelling tot andere Griekse eilanden is hier het wegennetwerk namelijk bijzonder uitgebreid. Met het ene rondje aan het andere plakkend ben je verdwaald voordat je het weet. Neem bij het huren van een huurfiets gelijk een paar routes mee of sluit je aan bij een groep. Vooral voor off-road tochten is dit aan te bevelen omdat je dan ook op plaatsen komt die je anders nooit gevonden zou hebben.

Tijdens je vakantie kan het een leuke afwisseling zijn een dag een fiets te huren voor een tochtje naar het vasteland. Vanaf Zakynthos is er een regelmatige veerdienst naar Kilini. Kilini zelf is niet groot maar heeft een schitterend fort bovenop de kaap dat gemakkelijker met een huurfiets dan met de benenwagen te bereiken is.

Wil je een fiets in Zakynthos huren? Klik hier!

Spread the love
4 0