0 0

Fiets huren op Kreta

fiets huren op kreta

Foto: Thomas Münter (creative commons)

Huur hier een fiets op Kreta

Fiets huren op Kreta

Fietsen op Kreta, een ideale invulling voor de wintervakantie. In de zomer is het eiland warm en druk maar in het stille seizoen zijn de wegen zo goed als verlaten en lenen ook de temperaturen zich beter voor een korte of meerdaagse fietstocht. De meest ideale fiets om te huren is een fiets waarvan de banden een grover profiel hebben en je toch ook fijn op het asfalt vooruit komt. Het kan namelijk zo maar voorkomen dat een weg die mooi geasfalteerd begint, na bijvoorbeeld een dorpje, overgaat in een slechte of zelfs onverharde weg.

In groepsverband of self-guided

Bij je huurfiets kan je vaak ook goede wegenkaarten met uitgezette routes verkrijgen. Dat is handig want het wegennet op Kreta is uitgebreid en kronkelig en voor je het weet ben je je oriëntatie kwijt. Dit geldt met name voor de off-road rijders die zich wagen op niet aangegeven ezelpaden.

Naast de dagtochtjes door het prachtige landschap zijn er op het eiland ook legio aanbieders van meerdaagse tochten. De bagage wordt achteraan gebracht, er gaan reserve huurfietsen mee en ook je accommodatie is van te voren geregeld. Je kan kiezen tussen dagetappes variërend van 50-60 tot 100-120 kilometer. Onderweg wordt er ruimschoots de tijd genomen interessante dingen als grotten, ruïnes, watervalletjes of wilde landschildpadden te bekijken en te genieten van het landschap.

Huur hier een fiets op Kreta

Spread the love
0 0