8 27

Fiets huren op Ibiza

In eerste instantie denken we aan bij dit welbekende Spaanse feesteiland niet gelijk aan het maken van een fietstocht. Wanneer je een week lang niets anders gedaan hebt dan aan het strand liggen en feesten kan een beetje beweging daarentegen helemaal geen kwaad. Eenmaal op de fiets ruik je de frisse geur van de citrus gaarden, vergaap je je aan de mooie vergezichten en kom je pas echt los van de dingen waarvan jij denkt dat ze moeten.

Fiets huren op Ibiza

Op Ibiza vind je hele goede fiets verhuurbedrijven. Niet alleen stadsfietsen, maar ook top mountainbikes, e-bikes of racefietsen zijn er te huur. Dat is maar goed ook, want Ibiza is behoorlijk heuvelachtig!

Duidelijk aangegeven routes

Over het gehele eiland zijn meerdere locaties waar je een fiets kunt huren en het eiland telt meer dan meer dan 20 gemarkeerde fietsroutes. Bij deze routes is rekening gehouden met 3 categorieën fietsers, de rustige toerder, de sportieve fietser die wel een bergje aandurft en de mountainbiker voor wie niks te gek is. De routes leiden langs de meeste bekende bezienswaardigheden zoals de Santa Eularia, Santa Gertrudis de Fruitera of de Pirates tower met zijn schitterende uitzicht over zowel de zee als het binnenland.

Rondje Balearen

Ibiza is natuurlijk niet zo groot en voor een complete fietsvakantie schiet het voor sommigen wat te kort. Er is ook een leuk alternatief voor diegenen die ook wel graag een stukje op de eilanden Mallorca en Formentera willen fietsen. Er zijn fiets-vaar arrangementen vanaf Ibiza. Slapen doe je op de boot en overdag zijn er op de eilanden interessante routes.  Je komt langs windmolens, oude forten en gezellige stadjes waar het lekker tapas eten en borrelen is. Tijdens het varen kan je ervoor kiezen mee te helpen met het zeilen, of lekker van de zilte vaarwind op de boeg te genieten.

Huur een fiets op Ibiza!

 

Spread the love
8 27