1 0

Fiets huren op de Veluwe

Fiets huren op de Veluwe

Foto: Mendhak (Creative Commons)

Fiets huren op de Veluwe

Een van de meest uitgestrekte fietsgebieden van Nederland is de Veluwe. Eindeloos toerend over fietspaden of goed berijdbare bospaden met je eigen of een huurfiets kom je door loof- en naaldbossen, over zandverstuivingen en heidevelden en maak je af en toe een lekker klimmetje tegen een stuwwal op. Ons Neerlandse hoogland is een gevarieerd landschap waarnaar we voornamelijk voor de bossen of de pretparken Naartoe gaan.

Kunst fietsroutes

Waar we eigenlijk nooit aan denken is dat je op de Veluwe ook goed een fiets huren kan om naast de bekende frisse lucht tevens wat cultuur op te snuiven. Een herdenkingsbank, beelden, een gedicht maar ook een mozaik zijn onderdeel van een fietstocht langs allerhande kunstwerken. In totaal kom je langs meer dan 50 openbare kunstwerken en het startpunt ligt in Ermelo. Bij de route hoort een boekje wat je achtergrondinformatie verstrekt betreffende de kunstwerken. De standaardroute is 20 km lang maar kan worden verlengd met 10 of 15 km.

Maak kennis met de kunstenaars zelf

Stichting De KunstKring Noordwest-Veluwe organiseert elk jaar een speciale fietsroute om kunst voor een breder publiek toegankelijk te maken. Op deze route kan je niet alleen kennismaken met de verschillende technieken en disciplines maar ook met de deelnemende kunstenaars zelf. Je ontmoet ze in hun eigen atelier of voor de gelegenheid opengestelde woonhuis. Dit jaar, 2015, wordt dit evenement voor de 13e maal georganiseerd en wel op 4,5 en 6 september. Tip: Boek op tijd een huurfiets en een tafel in een restaurant in een van de deelnemende steden en je bent verzekert van een geslaagd dagje uit.

Spread the love
1 0