1 7

Fiets huren op de Posbank

Fiets huren op de posbank

Foto: Edwin Hoek (creative commons)

Fiets huren op de Posbank

De in een halve maan gevormde stenen bank op de is de naamgever van de 90 m boven NAP gelegen stuwwal in het Herikhuizerveld. De Posbank is, net als de Grebbeberg, een van de klimuitdagingen van het Veluwse hoogland. Daar onze Nederlandse heuvels de Pyreneëen niet zijn hoef je geen professionele sportfiets te hebben om de in Rheden gelegen helling te bedwingen, met een beetje goede huurfiets kom je er ook. De kneep zit hem in je conditie.

Helling om even op door te bijten

Ze begint op het gemak met een lichte stijging van 3%, na een licht dalend stuk gaat ze verder met 5%. Vervolgens lijkt het even of je stilvalt waarna de laatste 400 meter zo steil loopt dat er maar weinig zijn die dat stuk ook fietsend af kunnen maken. Eenmaal boven is de beloning ten eerste het gevoel van de overwinning en ten tweede het magnifieke uitzicht over het IJsseldal en als het weer het toelaat tot in Duitsland.

Rondje Posbank

Voordat je de helling zelf probeert te bedwingen doe je er verstandig aan eerst een fiets te huren om de fietsspieren op te warmen. Bij het Veluwetransferium van de gelijknamige heuvel vindt je ruime parkeergelegenheid voor de auto en is tevens een handig startpunt. Er zijn meerdere routes rond de bank om even aan je huurfiets te wennen maar de 56 km lange tocht die je langs Velp, Rheden, Dieren, Spankeren en tenslotte Laag-Soeren brengt is een van de mooiere routes. De fietsroute loopt langs fietsknooppunten zodat je de route ook naar eigen inzicht altijd in kunt korten of verlengen.

Spread the love
1 7