0 0

Fiets huren Malaga

Bijna nergens in Spanje vind je zoveel fietsroutes als in en rond deze typische Andalusische stad aan de Costa del Sol. De omliggende ongerepte natuur leent zich uitermate goed voor trekkingstochten. Daarom worden hier in de winter worden er volop trainingskampen door de wielrenners gehouden.

Met het huren van een fiets krijg je bij de meeste fietsverhuurders enkele fietsroutes naar keuze mee. Bijvoorbeeld, het rondje door de stad waarbij je langs het Teatro Romano, het Moorse Alcazaba, het Plaza de la Constitution, de kathedraal en de nieuwe haven komt. Is de stad je te warm en snak je naar een briesje, dan  is een Panoramatocht een echte aanrader. Panoramatochten leiden je door glooiende heuvels en langs karakteristieke Andalusische dorpjes. Met je fiets kan je ook de route naar de stuwdam ten noorden van de stad nemen. Vervolgens kan je lekker de benen strekken in de nabijgelegen botanische tuin.

Malaga

Foto met uitzicht over heel Malaga

Wijn en Tapas

Nadat we een paar dagen ons lichaam gekoesterd hebben in de heerlijke Spaanse zon, onze nieuwsgierigheid hebben bevredigd met een paar recreatieve fietsritten wordt het tijd om aandacht te besteden aan het inwendige van de mens. Malaga is een echte bodega stad en waarschijnlijk een van de weinige plaatsen waar het mogelijk is om een fiets te huren juist om een groot aantal van deze wijnbars te bezoeken.

Om een ieder een ruime keuze te bieden zijn er in Malaga meerdere wijn&tapas routes uitgestippeld die je, onder begeleiding van een gids die je alles verteld over het maken van de bekende Malagawijnen en de traditionele tapas, kunt volgen. Ook wanneer je geen zin hebt om met een groep te gaan kan je ook een huurfiets huren om op eigen gelegenheid te gaan. Een bodega waar je de hele dag kunt binnenlopen ligt om de hoek bij de overdekte markt genaamd La bodega Antigua Casa de Guardia. Dit is tevens de oudste bodega van de stad!

Heb jij al zin gekregen in tapas en een lekker wijntje? Boek dan je fiets en begin je wijn en tapas route in Malaga!

Huur een fiets in Malaga!

 

Spread the love
0 0