3 45

Fiets huren Maastricht

fiets huren maastricht

foto: Peter Köves (Creative Commons)

Wil je een fiets in Maastricht huren? Klik hier!

Fietsen in het Zuid-Limburgse heuvelland en met name in het vrijwel vlakke Maasdal is puur genieten. Verharde en onverharde wegen bepalen het routebeeld, afgewisseld met schitterende vergezichten en uitgestrekte bossen. Zelfs een fietstocht in het drukke, maar tevens zo cultureel- en historierijke Maastricht, is iets wat op je ‘nog te doen’ lijstje niet mag ontbreken. De stad behoort tot een van de oudste steden van ons land, telt meer dan 1600 rijksmonumenten, heeft des lands oudste stadsbrug en -poort, plus nog eens zo’n 15 kastelen en landhuizen binnen zijn gemeentegrenzen. Maastricht is ondanks het drukke verkeer een zeer fietsvriendelijke stad dankzij de vele fietsstroken en -paden. Het hoge aantal cultuurhistorische gebouwen en plaatsen met daarnaast een overdadige keuze aan hofjes en terrasjes waar het ook goed verblijven is, maken de voormalige Romeinse vestingstad uitermate geschikt om er een geslaagde dag op een huurfiets door te brengen.

Knooppuntenroutes

Het kan bijna niet anders dan dat wanneer een stad op een dergelijk centraal punt ligt er een grote keuze is aan uitvalsroutes. Wanneer je besluit in de bisschopsstad een fiets te huren is een tochtje door het Jekerdal tot aan Tongeren een leuke trip, evenals de Maasdalroute naar Eijsden en dan met de veerdienst via Kanne terug naar de stad. Wil je een fietstocht waarbij je zowel wat van de stad als van het platteland ziet is een rondje van 50 km net leuk om op een dag te doen. De route begint in Cadier en Keer, vervolgt dan zijn weg naar het Savelse bos, je doet de gezellige plaatsjes Gronsveld en Eijsden aan waarna je langs de Maas terug naar het gezellige stadscentrum fietst.

Biken in de mergelgrotten

Een heel andere ervaring en uniek in de wereld is het 10 km lange bikeparcour door de donkere tunnels in het krijtgesteente. Omdat het niet verantwoord is op eigen gelegenheid de gangenstelsels in te gaan wordt je op deze tochten begeleidt door een gids. Met een op de grotbodem aangepaste huurfiets en een stevige helm op je hoofd, kan de adembenemende rit beginnen. Dat de aanwezigheid van de gids niet overbodig is blijkt wel wanneer je regelmatig het woord ‘bukken’ toegeschreeuwd krijgt. Op sommige punten zijn de gangen zo laag dat je letterlijk met je kin op het stuur door de bocht moet en je blij bent dat je gewaarschuwd bent.

Wil je meer Maastricht tips? Kijk dan eens op deze Maastricht startpagina!

Wil je een fiets in Maastricht huren? Klik hier!

Spread the love
3 45