2 0

Fiets huren Innsbruck

fiets huren Innsbruck

Photo: James Cridland
(Creative Commons)

Fiets huren in Innsbruck

De 517 km lange rivier de Inn. Onstproten uit een bron op de top van de Lunghin in Zwitserland, baant het blauw-groene lint zicht vervolgens een weg door Oostenrijk en Duitsland, voeding gevend aan schitterende vruchtbare valleien en eeuwenoude handelssteden. Innsbruck is een van die steden. Meer dan 20 musea en een straatbeeld dat bepaald wordt door middeleeuwse gebouwen, geven de bezoeker een goed beeld van het rijke verleden van de stad. Net als in de rest van Oostenrijk, heeft de ook fietsverhuur hier goed op ingespeeld en je kan zowel in de meeste hotels als op bikepoints fietsen huren.

Inntal fietspad

Deze 300 km lange fietsroute voert door de hele stad, langs de rivier de Inn en is goed met kinderen te doen. Naar believen te verlengen naar Landeck of Kufstein. Het fijne van deze fietsroute is dat ze vrijwel vlak is, je onderweg heel veel ziet en hij langs meerdere openbaarvervoerpunten loopt. Als je de route niet in een keer wilt fietsen neem je de trein naar een verderop gelegen etappe of komt terug wanneer je jezelf overschat hebt.

Voor de meer ervaren toerfietsers is de Kastelenroute door het Tiroolse hoog- en laagland een echte aanrader. Onderweg kom je door Hall waar je in de munttoren je eigen daalder kan drukken en Wattens, waar de waterspuwende reus jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. De tocht vervolgt zich naar de kristalwereld van Swarowski en prachtige natuurgebieden. Zoals de naam al aangeeft fiets je van kasteel naar kasteel. De meesten zijn open voor publiek en kan je aldaar genieten van culinaire specialiteiten of de schitterend aangelegde tuinen bewonderen. Deze fietstocht begint in het oude hart van Innsbruck en is 104 km lang. De reis terug naar de stad doe je met de trein, die je fiets gratis voor je meeneemt.

In het wiel van je medefietsers

Tirol heeft natuurlijk meer dan alleen de rivieroever en mooie gebouwen. Dit groene hart van de Alpen is wild en ruig, een waar paradijs voor de gevorderde mountainbiker. De meeste fietsverhuur operators geven bikeroutes mee waar je over speciale fietspaden gemakkelijk de markeringen volgen kan. Ben je echter op zoek naar net iets anders als de gebaande paden kijk dan eens op sites als mapmyride of everytrail. Mensen zoals jij hebben tracks ontdekt en willen die graag delen. Je kan ze downloaden op je iPhone of je Android zodat je niet verdwaald. Heb je zelf een leuke track gevonden kan je die er ook aan toevoegen.

Spread the love
2 0