0 0

Fiets huren in Monastir

fiets huren monastir

foto: Miroslav Krejcirik
(creative commons)

Fiets huren in Monastir

Goed verzorgde provinciestad op 20 km van Sousse en 160 km ten zuiden van de hoofdstad Tunis. Monastir is naar Arabische begrippen een vrij rustige stad die zich prima leent om met een huurfiets te verkennen. De stad ligt in de zogenaamde ‘zone touristiques’ wat inhoud dat er aan de infrastructuur net iets meer aandacht is besteed dan in de rest van het land. Zo is de bewegwijzering er naar Frans systeem en kan je er, in tegenstelling tot het binnenland, in strakke fietskleding rijden zonder dat men je erop aankijkt.

Georganiseerde mountainbike tochten

In de stad zelf kan je op meerdere plaatsen goede hybride en mountainbikes huren. Tot voor een paar jaar geleden was het fietsen in Tunesië niet zo voor de hand liggend maar tegenwoordig is het op steeds meer plaatsen mogelijk om een fiets te huren. Langzaamaan gaan we ook zien dat er fietsroutes worden uitgezet en meerdaagse tochten in groepsverband worden aangeboden. Ten eerste zie je in een begeleide tour veel meer, het geeft je daarnaast de zekerheid dat je een overnachtingsplaats hebt.

In en rond Monastir

Rondom de stad ligt een weg die voor een groot gedeelte direct langs het de zee ligt. Een rondje rond het oude stadsgedeelte is ongeveer een dertig kilometer en je komt met je huurfiets langs de havens, het bekende tot versterking omgebouwde klooster en een grote moskee. Wanneer de stad je bekend voorkomt is dat geen déja vu, de stad heeft namelijk als decor gediend voor de films Life of Brian van Monty Python en Jezus of Nazareth.

Spread the love
0 0