0 0

Fiets huren in Macau

fiets huren in macau

Photo: Travel Oriented (creative commons)

Alhoewel China bekent staat om zijn hoge aantal fietsgebruikers is deze plaats niet direct de eerste in je opkomt als je aan biketochten of een fietsvakantie denkt. Om jezelf van A naar B te verplaatsen zijn de hectische steden in het verre oosten niet direct wat we gewend zijn, maar om te mountainbiken en meerdaagse fietstochten te rijden zijn de heuvels rondom de voormalige Portugese kolonie uitermate geschikt.

Ogen te kort
Nergens ter wereld vindt je zoveel tegenstellingen op een relatief korte afstand van elkaar als in het ongerepte landschap ten noorden van de stad. Hoge rotsformaties, subtropische bossen met spectaculaire watervallen, bamboemoerassen en weilanden gaan naadloos in elkaar over en doen je van de ene verbazing in de ander vallen. De overdadige flora en fauna doet daar nog eens een schepje bovenop door zijn overdaad aan wildleven. Wanneer je op de fiets dit gebied wilt verkennen kan je vanuit Nederland je fiets meenemen, dat kost een rond de € 250,- maar er zijn in de stad ook genoeg gelegenheden om een fiets te huren.

Verschillende arrangementen
Afhankelijk van je conditie en de stijl waarin je je fietstocht wilt maken is er een ruime keuze in bikingtochten. Zo kan je een fiets huren voor crossingdays of voor weektochten waarbij je 100 tot 200 km per dag aflegt, diverse historische en godsdienstige bezienswaardigheden bezoekt en kan deelnemen aan Tai Chi workshop. In de heuvels direct rondom de steden Hongkong en Macau wordt 40% van het landschap beschermd door de staat. Dat betekent dat er geen bouw of andere ontwikkeling op mag plaatsvinden. Als we recensies van fietsers erop nalezen is de algemene ervaring; ‘fiets huren in Macau is magic’.

Wil je kans maken op een gratis huurfiets in Macau? Laat dan je e-mail adres achter en misschien ben jij de gelukkige winnaar!

Spread the love
0 0