0 1

Fiets huren in Istanbul, Turkije

Istanbul bike

Photo: Nico Crisafulli (Creative Commons)

Niet veel grote steden ter wereld doen er zo veel moeite voor om, in een cultuur waar fietsen helemaal niet zo vanzelfsprekend is, het gebruik van de fiets te promoten. De plaats is een moderne metropool met bijna 20 miljoen mensen, half in Europa en half in Azië gelegen en doorsneden door de prachtig blauwe Bosphorus. De stad heeft nog niet veel fietspaden maar door het toenemende fietstoerisme zijn de automobilisten gewend aan de vele groepen fietsers die veelvuldig door de stad toeren. Sinds 2014 bestaat er ook de mogelijkheid de fiets mee in het openbaar vervoer mee te nemen zodat je minder interessante stukken kan overslaan.

Laat je gidsen door een local

Natuurlijk kan je een fiets huren in Istanbul en zelf je route uitstippelen maar je kan ook een fietstocht maken met een Nederlands sprekende gids. De gids weet precies alle kruipdoor en sluipdoor routes en leidt je over voetpaden, smalle straatjes langs de bekendste historische plaatsen en veel meer. Dankzij zijn kennis van de stad leer je tijdens deze tocht veel meer en kom je op plaatsen die je anders waarschijnlijk zou mijden. Het bureau biedt meerdere fietsroutes aan. Zo kan je kiezen voor een tocht langs alle historische gebouwen door het oude centrum, een rit rond de Gouden Hoorn of een rondje op een van de Prinseneilanden.

Prinseneilanden, kleine fietsparadijsjes

De Prinseneilanden is een groepje eilanden voorde kust van het Aziatische deel van Istanbul en bereikbaar met de veerpont vanaf Kabataş en Kadıköy. Je fiets mag je meenemen op de boot maar op alle eilanden zijn ook direct aan de kade fietsen te huren. Op de heuvelachtige beboste eilanden fiets je van verborgen strandjes, mooie vergezichten, langs kloosters van de Christelijke bevolking en blaas je uit op een van de gezellige terrasjes bij de haven.

BimBimBikes heeft een paar top-attracties en bezienswaardigheden voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Bekijk ze hier en boek je toegangstickets van tevoren met korting online!

Gratis fiets huren? Laat je e-mail adres achter en misschien betalen wij je fietshuur!

Spread the love
0 1