1 13

Fiets huren in Dublin

Foto: William Murphy

Foto: William Murphy

Fiets huren in Dublin                                                     DIRECT HUREN

Ierland staat vooral bekend om zijn vele groen en ook de hoofdstad is bijzonder bomenrijk te noemen. Met je huurfiets rij je heel ontspannen over met bomen omzoomde wegen van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Alleen in het centrum, waar de Liffeyrivier de stad doorkruist hebben gebouwen de overhand. De stad is nog niet echt voorzien van veel fietspaden, maar de automobilisten houden wel steeds meer rekening met fietsers op de rijbanen. Houd er wel goed in gedachten dat ze ook in Ierland links rijden.

Kasteel, kathedralen en Temple Bar

De Liffey beschikt over vele bruggen en aan weerszijden een mooie oeverweg. Aan de zuidkant bevinden zich het Dublin Castle en de pubwijk Temple Bar. Een wijk bestaande uit pittoreske steegjes met op elke straathoek een pub. Leuk om de verschillende pubs te proberen, niet vanwege het bier maar met name voor het eten. Wie denkt er aan Irish Stout in combinatie met gerookte zalm, corned beef & cowl of traditionele Irish stew?

Het centrum van de Ierse hoofdstad kenmerkt zich verder door mooie 18e eeuwse huizen en enkele mooie kathedralen. Op Merrion Square vind je een ‘open huis’ van een wijnhandelaar van 200 jaar geleden. De St Patrick kerk, gebouwd op de plaats waar de eerste Ieren zich tot het Christendom bekeerden, is ook zonder meer een gebouw wat je gezien moet hebben.

Foto: Giuseppe Milo

Foto: Giuseppe Milo

Bull Island en Howt peninsula

Om de stad eens van een andere kant te bezien en het land rondom te verkennen wend je je huurfiets het best richting de Northside. Richting het golfeiland Bull Island of het iets verder gelegen schiereiland Howt. Een mooie groene route waarbij je door zowel woonwijken als door de bossen rijdt. Dublin is een fijne relaxte stad om een fiets te huren. Minder hectisch dan andere Europese steden maar dat maakt juist dat je de stad goed in je op kan nemen.

RESERVEER HIER JOUW FIETS

Spread the love
1 13