3 0

Fiets huren in Dalaman

Fiets huren in Dalaman

Photo credits Red Romero Ramos (cc license)

Het laagland van het gelijknamige vliegveld Dalaman ligt precies tussen Dalyan en Fethiye. De streek is sinds zo’n 3000-3500 jaar bewoond en her en der in het landschap tref je daar nog vele restanten van aan. Lycische graven, Griekse tempels, Romeinse aquaducten, Ottomaanse waterplaatsen in een natuur die gewoonweg roept om verkent te worden. Het fiets huren in Dalaman en omgeving is zeer populair in dit gebied. In ieder dorpje kan je wel terecht voor een huurfiets. De afstand tussen Dalyan en Fethiye is 63 km en in beide plaatsen is er volop vertier. Fethiye is tevens het beginpunt van het 500 km lange Lyciantrack tussen Fethiye en Antalya. Oorspronkelijk was deze mythologische verbindingsweg als wandelroute bedoeld maar wordt tegenwoordig ook door mountainbikers gereden.

Fietroutes met Dalyan als vertrekpunt

Rondom Dalyan zijn kan je echt alle kanten op. Een lange rit rond het Köyceğizmeer waar je toch wel een redelijke conditie voor moet hebben maar de inspanning meer dan waard is. Onderweg kom je langs modderbaden, zwem- en picknickgelegenheden en meerdere authentieke dorpjes. Je kan met de fiets de Dalyanrivier volgen en zien hoe de rafters met hoge snelheid richting zee gaan. Ten zuiden van Dalyan is het rustig trappen in de delta tussen de moerassen, langs verborgen meertjes naar de wereldberoemde Caretta caretta schildpadstranden. De ruïnes van de Lycische stad Kaunos in het dorpje Örenyeri moet je echt gezien hebben en vergeet ook geen tochtje te maken naar de overbekende uitgehakte rotsgraven.

Vanuit Fethiye naar Dalaman

Vanuit Fethiye is het bergje af door altijd groen naaldbossen naar het Cleopatrastrand in Ölüdeniz. Bij de plaatselijke fietsverhuur bedrijfjes kan je verschillende leuke routes krijgen om de omgeving te verkennen. Zo kan je naar de vlindervallei, waar je in bepaalde maanden van het jaar tienduizenden vlinders aantreft of je laat je fiets in het dorp en gaat met een jeep de Bababerg op vanwaar je met een parachute naar het strand komt abseilen. Ten slotte kan je ten zuid-oosten van het vliegveld een merenroute voor jezelf uitstippelen. Niet alle wegen zijn daar geasfalteerd dus let bij het fiets huren op dat je een stevig exemplaar kiest met grove profielbanden. Je komt langs het Küçük Dalyanmeer, het Kocameer en het Baldırmazmeer. Voorbij de meren, richting het zuiden, rest je nog 1 ferme berg voordat je een koele duik in de Middenlandse Zee kan nemen.

Gratis fiets huren in Dalaman

Wil je geld besparen? Laat hier je e-mail adres achter en met een beetje geluk win jij een gratis huurfiets!

Spread the love
3 0