1 0

Fiets huren in Cappadocië

Nu fiets reserveren

Cappadocia bike rental

Photo: Cycle Active (Creative Commons)

 

Niet alleen bij de buitenlandse toerist is het per fiets verkennen van het sprookjesachtige gebied in het Turkse binnenland erg populair, sinds 2009 vindt er zelfs elk jaar in juni een ‘Kapadokya bisiklet festival’ plaats. Op de festivaldagen zijn er speciale tochten voor jong en oud. Ter plaatse kan je in vele dorpen een fiets huren en tijdens zo’n tocht krijg je een hele ander kijk op de elfenschoorstenen en de in de rotsen uitgehakte antieke kerken en woningen.

Fiets huren in Cappadocië

Een leuke fietsroute in Cappadocië van iets meer dan 200 km, die je kan verdelen over enkele dagen is een rondje Niğde, Yeşilhisar, Avanos, Derinkuyu, Niğde. Het is een afwisselende tocht waarbij je zowel door toeristische als minder toeristische gebieden komt. In vele plaatjes kan je overnachten maar het voordeligst verblijf je in familiepensions in Soğanlı of Çavuşin.

Vanaf rondweg Niğde neem je afslag naar Gümüşler en volgt de bruine wegbewijzering naar Kavşak, volg Eski Gümüşler voor een bezoek aan een van de best bewaarde kloosters uit de 12e eeuw. Je fietst terug naar de hoofdweg en gaat noordwaarts. Halverwege Yeşilhisar ligt een dorpje Çamardı, onder begeleiding van de dorpsoudste mag je in een ondergrondse stad. Verder op de weg vindt je een Romeins aquaduct en andere overblijfselen. Niğde-Yeşilhisar is 70 km. Bij Yeşilhisar kom je door vogel-en stiltegebieden en na Incesu sla je linksaf naar het centrum van Capadocië, Göreme. De stad Ürgüp is gezellig druk en heeft meerdere wijnhuizen waar je terecht kan voor een proeverij. In het gebied rond Avanos is het fijn toeren voordat je weer zuidwaarts naar Soğanlı gaat.

Na Soğanlı houden de feeënschoorstenen op en gaat het landschap over in tafelbergen. Op de weg terug richting Niğde zijn een bezoekje aan Derinkuyu en Kaymaklı ook zeer de moeite waard.

Huur een fiets in Göreme!

Spread the love
1 0