3 12

Fiets huren in Antalya

Antalya prachtige baai

Photo credits: A.Kulikov (Creative Commons)

De laatste jaren is het langs de Turkse kust op steeds meer plaatsen mogelijk op een huurfiets de omgeving te verkennen. Op de fiets zie je immers zo veel meer als met de auto en je bent nog gezond bezig ook. Zo kan je ook een prima fiets huren in Antalya.

Om wat voorbeelden te geven van mogelijke van fietstochten gaan we er vanuit dat je in Antalya zelf verblijft, in het vakantiegebied Lara, ten oosten van de stad. Je kan namelijk west-zuidwaarts, een bergachtige rit, noordwaarts pittige heuvels en oostwaarts richting Side en dat is een vlakke tocht. Echte fietsroutes zijn er in dat gebied van Turkije niet en daarom fiets je op de langere routes noodgedwongen grote stukken op de vluchtstrook van de provinciale weg.

Fietsrit naar Olimpos

Op 120 km afstand ligt de antieke stad Olimpos met zijn houten bungalows en gigantisch mooie overwoekerde antieke stad. Je fietst richting Kumluca over de bergachtige kustweg door de bossen. Onderweg kom je langs een kabelbaan die je de Tahtalı berg opbrengt vanwaar je de hele Antalya’se baai kan overzien. De ruïnes van Phaselis op 70 km zijn een mooie tussenstop voordat je af gaat dalen naar Çıralı, de berg met het eeuwigbrandend vuur. Hier kan je eventueel overnachten in een van de vele familiepensions of doorrijden naar Olimpos. Binnendoor 7 km, buitenom 20 km. Vanuit je startstad kan je ook voor enkele euro’s de bus nemen en in Olimpos zelf een fiets huren.

Termessos als dagtrip

Termessos is een vergeten antieke stad ten noordwesten van Antalya. Nog niet ontdekt door het massatoerisme en je komt door hele mooie stukken boerenland. Eenmaal de stad uit pak je de weg naar Korkutelli en de bruine borden met Termessos dienen zich na enkele kilometers al aan.

Met je huurfiets naar Side

Het is naar Side een rechte weg van 70 km waarvan je meerdere keren af kunt wijken voor korte routes of om er een meerdaagse tocht van te maken. Ik het kort zijn dat de Kurşunlu watervallen 25 km ten noorden van Aksu, waar je trouwens echt moet stoppen voor een köfte van de grill. Voorbij Aksu, afslag naar 25 km verder gelegen raftingstartplaats Beşkonak, nog 20 km verder ligt Silyon, antieke stad. De stad Serik op 30 km met een leuke boerenmarkt op vrijdag. Belek, 10 km ten zuiden van Serik, golfcentrum met modern winkelcentrum. 7 km voorbij Serik ligt 14 km landinwaarts Aspendos. Mooi antiek theater waar in de zomermaanden altijd nog voorstellingen gegeven worden. Side tenslotte is een mooi eindpunt waar je heel goed een paar dagen uit kan rusten.

Wil jij je huurfiets gratis hebben? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en misschien ben jij wel een van de vele winnaars!

Spread the love
3 12