0 0

Fiets huren in Amsterdam

Direct Fiets Huren in Amsterdam!

fiets huren amsterdam

Photo: Alper Çuğun (creative commons)

Amsterdam moet je gezien hebben. Of je nou een buitenlandse toerist bent of een inwoner van Nederland, onze beroemde hoofdstad is een bezoek waard.

Wie een dagje of langer gaat, kan dat beter niet met de auto doen. Behalve dat je eindeloos moet zoeken naar een parkeerplaats, zijn de tarieven torenhoog. Nee, kom gewoon met het openbaar vervoer en als je er eenmaal bent, kun je het best een fiets huren in Amsterdam. Als je op je gemak door de straten van Mokum fietst, voel je je vanzelf een beetje alsof je er thuis hoort.

Een fiets huren en naar het Anne Frank huis gaan, daarmee zul je niet de eerste zijn. Grote namen als Alicia Keys, Pink en Beyoncé gingen je voor. Wilde je altijd al het Rijksmuseum bezoeken? Op de fiets kun je er zelfs onderdoor fietsen. In het Van Gogh museum houden ze van fietsers. Je kunt er een speciale fietsroute kopen langs plaatsen waar de schilder veel kwam.

Misschien ben je niet zo’n museumbezoeker en fiets je liever gewoon door mooie straatjes en langs leuke plekken. Niet ver vanaf het Centraal Station loopt de Haarlemmerstraat. Een straat vol bijzondere winkeltjes en voor de liefhebber zijn er ook de nodige coffeeshops te vinden. Ernaast loopt de Brouwersgracht, die ooit door lezers van Het Parool werd uitgeroepen tot mooiste straat van Amsterdam. Mooie straten vindt je ook verderop op het Prinseneiland.

Ga je shoppen? Dat kun je natuurlijk in de Kalverstraat doen. In de PC Hooftstraat vind je dure merken en bekende Nederlanders. Maar hou je van kleine winkeltjes, dan moet je in de kleine straatjes en stegen zoeken. Om te gaan winkelen in “De 9 straatjes”, moet je je fiets even wegzetten. Vergeet niet om hem stevig aan een hek of lantaarnpaal vast te ketenen.

En dan tenslotte: wiebelend met al je inkopen terug fietsen naar de verhuurder.

Direct Fiets Huren in Amsterdam!

Spread the love
0 0