1 0

Gerona op de fiets

De regelmatige fietser onder ons weet het allang. Het noorden van Spanje heeft een heel jaar rond een prettig klimaat en leent zich uitstekend om te fietsen. Niet te warm in de zomer en in de winter vaak gewoon lekker. Gerona ligt slechts 100 km verwijderd van Barcelona en wordt doorkruist door de rivieren de Ter en de Oynar. De stad zelf leent zich goed voor een verkenningstocht met een huurfiets om de geheel in oude staat herstelde stadsmuur te volgen of de Joodse wijk te bekijken. Deze laatste is een van de mooiste en grootste van Europa.

De Catalaanse stad staat bekend als uitvalsbasis voor professionele fietsers die in de bergen rondom hun wintertraining houden. Aan de westkant van de plaats liggen glooiende heuvel waar het lekker toeren of kilometers maken is. In de heuvels tussen de kust en de stad kunnen de sportieve fietsers trainen op kleine klimmetjes die tot een hoogte van 400 m gaan.

Vias Verdes

In het kader van het Vias Verdes project zijn ook hier oude sporen omgebouwd tot een mooi fietspad. Eén leidt er vanaf Gerona naar Olot. Je komt met je huurfiets door karakteristieke Spaanse gehuchtjes, pijnbomenbossen, langs Romeinse overblijfselen en voordat je in Olot arriveert doorkruis je het Volcanica de la Garrotxa park.
Naar het oosten loopt er een Vias Verdes fietspad afdalend tot aan het plaatsje Sant Feliu de Guixols aan de kust. Onder het wakend oog van de immer duidelijk zichtbare Pyreneeën maken de beboste bergen plaats voor glooiende heuvels en de olijfgaarden. De uiteindelijke beloning van de rit, de zee, zie je pas bij aankomst in de baai van Sant Feliu de Guixols. Deze beide fietsroutes tellen samen 120 km en zijn leuk om te doen als je voor een korte uitvlucht een fiets huren wilt.

Huur een fiets in Gerona!

 

Spread the love
1 0