0 4

Fiets huren Faro

HUUR EEN FIETS IN FARO

fiets huren faro

foto: Francois Philipp (Creative Commons)

Fiets huren in Faro

Faro, volledig van de zee afgesloten door het natuurgebied Ria Formosa, is de hoofdstad van de Algarve een fijn fietsgebied met rustige fietswegen en een ruim aanbod in de fietsverhuur. Zowel voor de sportieve mountainbiker als de recreatieve fietser, die erover denken om tijdens de vakantie een fiets te huren, komen hier ruimschoots aan hun trekken. Bij mountainbikeroutes is erop gelet dat de stopplaatsen cultureel interessant zijn of gelegenheid bieden tot zwemmen. De biketrails zijn in de directe omgeving van de stad en variëren in afstanden van 35 tot 95 km. Fietsend door de Ria Formosa, met zijn verharde en onverharde wegen, kom je langs zoutpannen en kan je in het brakke krekengebied vele vogels, zoals de flamingo, spotten.

Vanwege de toegankelijkheid van de streek voor de fietser is er een ruim aanbod in fietsverhuur. Je kan kiezen tussen ritten onder begeleiding of individueel met aleen een routebeschrijving. De parcours variëren van tochten over asfalt, strandtrails of een downhill arrangement. Dit is een heerlijk relaxte bergtocht want je gaat alleen maar bergafwaarts, alleen het off road trail heeft wat vals plat, maar dat mag geen naam hebben. Afhankelijk van je favoriete fietsstijl kan je voor deze downhillroute kiezen uit een off road trail of de asfaltweg. Een busje brengt je naar de top van de 900 meter hoge Foia. Nadat, je onder het genot van een kopje koffie, uitgekeken bent op het de panoramische blik over de wijde omgeving vang je met de 35 km lange afdaling aan.

Bourgondisch genieten aan Portugese zuidkust

Het gedeeltelijk ommuurde oude centrum van Faro herbergt vele interessante bouwwerken en is een ideale afsluiter van een dagje fietsen. Het is een levendige stad met elke maand wel één of meer festiviteiten waar voornamelijk de gastronomie centraal staat. Na een ritje naar het 8 km verderop gelegen strand en een rondje door de Formosa moerassen is het goed toeven in het Bourgondisch aandoende stadshart. De mystieke glans van de sfeervol verlichte overblijfselen van de eens zo welvarende stad en de geur van de uitstekende streekkeuken maken je vakantiedag helemaal compleet. De regio staat bekend om zijn uitstekende gerechten van zeevruchten uit de delta maar wanneer je er niet voor terugdeinst om iets nieuws te proeven is een streekgerecht met zwart varkensvlees zeker het proberen waard.

HUUR EEN FIETS IN FARO

Spread the love
0 4