0 0

Fiets huren Eindhoven

Wil je een racefiets in Eindhoven huren? Dan klik hier!

scooter of fiets huren eindhoven

Foto: FaceMe PLS (Creative Commons)

Fiets huren in Eindhoven

Ongeacht waar je in deze, in het Noord-Brabantse land gelegen stad op een huurfiets stapt, je komt bijna meteen op een leuke fietsroute. De centrale ligging van de plaats en het hoge aantal in- en uitvalswegen voor zowel auto’s als het openbaar vervoer maken de stad een fijn toegankelijk gebied. Tel daarbij het hoge aantal fietspaden en de duidelijke wegbewijzering op en je zou alleen al daarom een fiets huren en er een stukje gaan toeren.

Eindhoven ligt tevens op de meerdaagse Oeverlandroute die van Alkmaar tot aan Maastricht loopt. Deze 385 km lange tocht geeft je een mooie blik op de vele kanalen, dijken, sluizen en verdedigingswerken die Nederland rijk is. Niet alleen leuk om te fietsen maar ook nog eens heel leerzaam.

Ongekende veelzijdigheid in fietsroutes

In het Bourgondische Brabant kan het niet anders zijn of er moet wel een fietstoer zijn waarbij er wat te smikkelen valt. Happen en trappen is een organisator van dagfietstochten waarbij je op de 50 km lange trip, die aanvangt in Eindhoven, 5 gelegenheden aandoet waarbij je bij de eerste koffie krijgt, de tweede een kop soep, de derde een voorgerecht, bij de vierde je hoofdgerecht en tot slot bij de laatste sluit je de rit af met een dessert. Onderweg kom je langs historische industriële gebouwen, door groene parken, passeer je de Dommel en leidt de route je als vanzelf weer terug naar het centrum van de lichtstad.

Naast de vele ritten die door het VVV en de NS worden aangeboden is ook stichting Het Brabants Landschap niet in gebreke gebleven en heeft een mooie natuurtocht voor fietsers samengesteld. Deze route verbindt alle 10 de natuurgebieden die rond de stad liggen. De route start in het Milieu Educatie Centrum van de eerder genoemde stichting en is te vinden op fietsen 123.

Elektrische huurfiets

De e-bike, niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. In steeds meer fietsersvriendelijke plaatsen kan je tegenwoordig ook je elektrische fiets opladen. Zo ook in het Lampegat zoals de Brabanders de stad, met een knipoog naar Philips gloeilampen, noemen. Zowel bij het sportcomplex Eindhoven-Noord als bij Hotel-Eindhoven zijn er meerdere aansluitpunten waar je de accu van je e-bike weer van stroom kan voorzien. Als huurfiets is een e-bike zowel op het centraal station als bij de VVV in het centrum te huren.

Wil je een racefiets in Eindhoven huren? Dan klik hier!

Spread the love
0 0