4 0

Fiets huren in De Maashorst

Klik hier voor het aanbod in Uden!

fiets huren De Maashorst

Fiets huren in Natuurgebied De Maashorst

De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van de provincie Noord-Brabant. Het natuurgebied is onderverdeeld over de gemeenten Oss, Landerd, Uden en Bernheze en bestaat uit naaldbossen, natte graslanden en stuifduinen. Deze duinen zijn de hoogste van Noord-Brabant en ontstaan na ondeskundige houtkap in de middeleeuwen. Het rooien van deze bomen heeft ons echter ook de Schaijkse Heide opgeleverd. Weliswaar in de 20e eeuw weer grotendeels met naaldbomen beplant maar altijd nog een zeer mooi gebied om met een huurfiets te doorkruisen.

Fietsknooppunten- en themaroutes

In het in de Maasbocht gelegen natuurgebied is het lekker rustig fietsen over goed bewegwijzerde fiets- en zandpaden. Met het knooppuntensysteem kan je eenvoudig zelf de lengte van je fietsroutes bepalen en ze van te voren downloaden op je app. Gewone fietskaarten krijg je op aanvraag bij het huren van een huurfiets en liggen op de pak in het informatiecentrum van de stichting Natuurgebied De Maashorst.

Verken het gebied en het nabijgelegen Uden met de fietsroute ‘Ontdek de Maashort en Uden’. Parkeer je auto in Uden alvorens je hier een fiets huurt om de 50 km lange fietstocht aan te vangen. De route leid je langs het museum voor religieuze kunst en door de stuifduinen die de Bedafse Bergen genoemd worden. Het museum is gevestigd in een zijvleugel van een nog bewoond klooster waarvan ook de kruidentuin toegankelijk is voor het publiek.

Klik hier voor het aanbod in Uden!

Spread the love
4 0